• 瀏覽: 7,319
  • 回覆: 42
英國鐵路、海事和運輸工人全國聯盟(RMT)10月18日宣布在11月三度罷工,以對資方國家鐵路網(National Rail)就薪酬問題「走數」表達不滿。天空新

其實有民主自由,仲要鐵路來做乜嘢?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/826802?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

@hfceddie
你無地鐵坐了
會唔會好似黃撚老師也移民咁屌鐵路員工阻人番工

計唔掂條算, 咪走囉, 有乜咁出奇?

引用:
原帖由 longgun67 於 2022-10-19 08:50 發表
@hfceddie
你無地鐵坐了
會唔會好似黃撚老師也移民咁屌鐵路員工阻人番工
佢行路得啦!

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 samsampigpig 於 2022-10-19 08:55 發表

佢行路得啦!
佢可能搵到份倉務員做的。要坐地鐵呢

引用:
原帖由 longgun67 於 2022-10-19 08:58 發表

佢可能搵到份倉務員做的。要坐地鐵呢
直頭住係個倉啦!
租同交通費都慳埋, 隨時連水電暖氣等等都慳埋.

罷工黃狗最開心,精神上素球已達到!

一拍兩散囉,英國鐵路局直頭宣告破產,交個波比英國政府接收,等政府人工連同票價一齊加飽佢!

手足可以裝修+火魔法

英國近掛喜訊一個接一個, 英犬今次真係自己玩殘自己了!!!

咁加法, 通脹冇可能降
英國快過支爆 

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-10-19 09:12 發表
咁加法, 通脹冇可能降
英國快過支爆 
@hfceddie 大神坐鎮, 點會有事呢!

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2022-10-19 09:13 發表

@hfceddie 大神坐鎮, 點會有事呢!
爆勁d就會
英國央行唔買債, 英鎊又跌過

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-10-19 08:11 發表
英國鐵路、海事和運輸工人全國聯盟(RMT)10月18日宣布在11月三度罷工,以對資方國家鐵路網(National Rail)就薪酬問題「走數」表達不滿。天空新

其實有民主自由 ...
點止鐵路, 飛機, 暖氣, 醫療都可以唔要,
只要一口自由既空氣已經可以解決一切事情

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]