• 瀏覽: 20,110
  • 回覆: 116
+10
沙特此前表示,減產是出於「經濟因素考量」,為求穩定市場,不含政治因素。美國則堅稱沙特出於政治原因策劃OPEC+減產,是幫助俄羅斯增加外匯收入,以支持對烏克蘭的軍事行動,但沙特否認指控。

OPEC+各國全面支持, 美國發脾氣都冇用.

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/s/202210/18/AP634dbd99e4b016f20c7e9389.html

發脾氣吾准OPEC+成員國用美元交易石油。

引用:
原帖由 秋落 於 2022-10-18 20:07 發表
的確係好方法. 不過美國肯定唔夠膽!

引用:
咪用佢本國貨幣
或者歐元、人民幣、英磅都得

引用:
原帖由 amx_011 於 2022-10-18 20:21 發表

的確係好方法. 不過美國肯定唔夠膽!
美比人抓住春袋只能發下脾氣

制裁晒佢哋啦,唔准再用美元交易囉!

引用:
原帖由 s336990 於 2022-10-18 20:23 發表

咪用佢本國貨幣
或者歐元、人民幣、英磅都得
美國想OPEC+1去美元化,這美國就大鍋。

呆燈痴痴呆呆又被人落面!

引用:
原帖由 kwokk2014 於 2022-10-18 20:37 發表
呆燈痴痴呆呆又被人落面!
尾國講嘢已經無人再聽,唯一辦法就係再次發動中東顏色「曱」命,拒絕屈服就發動制裁或戰爭,美國最拿手!🤭🤭🤭

引用:
基辛格:不如等我死左先

引用:
原帖由 amx_011 於 2022-10-18 19:40 發表
沙特此前表示,減產是出於「經濟因素考量」,為求穩定市場,不含政治因素。美國則堅稱沙特出於政治原因策劃OPEC+減產,是幫助俄羅斯增加外匯收入,以支持對烏克蘭的軍事行動,但沙特否認指控。

OPE ...
美國一次過得罪晒所有油組成員國
好勁!

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2022-10-18 20:59 發表

尾國講嘢已經無人再聽,唯一辦法就係再次發動中東顏色「曱」命,拒絕屈服就發動制裁或戰爭,美國最拿手!🤭🤭🤭
大佬既說話無人聽,只能…執行家法…

引用:
原帖由 siutatbo 於 2022-10-18 20:27 發表
制裁晒佢哋啦,唔准再用美元交易囉!
制裁無用架. 美國既盟友, 宜家無利益不特止, 仲要自帶貢品.
邊度咁多人so 佢地.

引用:
原帖由 1q1q1q1q1q1q 於 2022-10-18 21:10 發表

制裁無用架. 美國既盟友, 宜家無利益不特止, 仲要自帶貢品.
邊度咁多人so 佢地.
呢樣就真係pk,做大佬做到要出賣手足(歐盟),真係樣衰到出汁!🤭🤭🤭

香港有用石油同天然氣都會加價

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]