• 瀏覽: 3,284
  • 回覆: 11
+2
殲-20戰機是中國自主研製的全天候、中遠程、重型超音速隱形戰鬥機。近日,殲-20戰機的最新改進型——雙座版殲-20的身影,首度亮相央視軍事頻道《軍事

美國話用F35搖控無人機作戰, 中國就用雙座嘅殲20搖控無人機作戰
相比之下雙座嘅殲20多方面比F35優勝, 如飛行半徑, 操縱方便, 飛行速度, 攜帶武器都優勝過F35
雙座殲20還適合可以做教練機, 電子干擾機

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時中國/826494/官媒首曝光雙座版殲-20身影-專家-未來充當無人僚機指揮平台

AI 能取代機師嗎?

引用:
原帖由 imkmleung 於 2022-10-18 16:34 發表
AI 能取代機師嗎?
有可能。大陸有科技,能夠令無人機組自主穿過樹林,完全不靠定位系統

而且如果按照上文睇,用殲20機員遙控機群攻擊,所需AI並不高深,只需引導機群向目標飛去就可以

浮游炮

好醜樣, 咩設計水平

引用:
原帖由 食電子煙 於 2022-10-18 18:08 發表
浮游炮
用腦量子波控制,美國可以唔使打

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-10-18 18:11 發表
  好醜樣, 咩設計水平
打得就得,你以為model走catwalk?

而且你覺得丑,我覺得好型,F35才叫丑

引用:
原帖由 imkmleung 於 2022-10-18 16:34 發表
AI 能取代機師嗎?
未來作戰模式
就是AI + 無人機,無人艦,無人垣克
自動作戰
同打機一樣

高低配都唔玩,玩一帶三無人機!

F16V重要遲多兩年交貨!到時呆軍,就算起到機,要先同三架隱形無人機玩,才有機會碰到本尊!

唉!

近距離遙控
打機一樣

引用:
原帖由 nikonlee 於 2022-10-18 20:50 發表

打得就得,你以為model走catwalk?

而且你覺得丑,我覺得好型,F35才叫丑
F35被譽為最醜嘅戰機

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]