• 瀏覽: 31,261
  • 回覆: 165
  • 追帖: 1
+2
愛爾蘭一名年約20歲的大學女生,早前在日本東京旅行期間,於飲用咖啡後嚴重過敏,於當地醫院深切治療部留醫。家屬其後希望將女兒帶返愛爾蘭醫醫治,然而由於所費不菲,因此女兒仍滯留於日本醫院,令家屬們甚感徬徨。

日本醫療費根本係劏人, 那班黃友當日本係鄉下的, 睇係你留日本中招, 會結果係如何, 唔好死返黎香港啦, 日本咁好留日本醫好佢啦

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1879941/即時-國際-愛爾蘭女生遊東京飲咖啡嚴重過敏-滯留日醫院返國須花過百萬

那套Doctor X裡, 入面醫生廢係事實, 而入面醫生收天價都係事實. 

1千萬0既呢!!!!!!

走得快, 好世界 

根本日劇都話俾人知, 日本醫療就坑到病者如漒水般, 

為何我識咁多人要回流???因為外國的醫療就係同搶掠冇分別, 

香港人身在福中不知福

返鄉下飲杯咖啡都要入院深切治療,手足們走投無路了

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-10-18 05:26 發表
愛爾蘭一名年約20歲的大學女生,早前在日本東京旅行期間,於飲用咖啡後嚴重過敏,於當地醫院深切治療部留醫。家屬其後希望將女兒帶返愛爾蘭醫醫治,然而由於所費不菲,因此女兒仍滯留於日本醫院,令家屬們甚感徬徨。

...
有事就扑返香港公院醫囉。

正常!!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-10-18 05:47 發表
根本日劇都話俾人知, 日本醫療就坑到病者如漒水般, 

為何我識咁多人要回流???因為外國的醫療就係同搶掠冇分別, 

香港人身在福中不知福
“識咁多人回流?”
咁你有冇統計過去咗英國既
有百分之幾回流?識幾多個?

希望早日康復

過百萬yen就無所謂

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-10-18 05:26 發表

...
內文說百多萬不是日本醫療費用,而是安排醫療專機飛回愛爾蘭的費用。
這故事教訓大家要買旅遊保險,
發生意外可以有救命錢送你回去。

引用:
原帖由 kk999@hk 於 2022-10-18 06:32 發表

內文說百多萬不是日本醫療費用,而是安排醫療專機飛回愛爾蘭的費用。
這故事教訓大家要買旅遊保險,
發生意外可以有救命錢送你回去。
你等人打下飛機得唔得傘

現在有過敏既人數量在上升中,希望有新一代抗敏藥出現,去旅行可以每日起身食一粒,以減少出現過敏機會。

引用:
原帖由 sokwokwai 於 2022-10-18 07:15 發表
現在有過敏既人數量在上升中,希望有新一代抗敏藥出現,去旅行可以每日起身食一粒,以減少出現過敏機會。
有藥物敏感,唔食得藥

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-10-18 07:22 發表

有藥物敏感,唔食得藥
你知道當人出現對藥物敏感,醫生會如何處理嗎? 就是服用或注射抗敏藥物。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]