• 瀏覽: 20,295
  • 回覆: 122
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 台灣小榴槤 於 2022-10-16 14:22 發表
核武攻台!
有咩資格?

引用:
原帖由 幪面超人 於 2022-10-16 01:26 PM 發表
台灣宣布獨立的一天,就是迫武統的日子
佩洛西訪台

胡錫進表示,中國國防部當下明確警告佩洛西不得訪台,否則解放軍絕不會坐視不管,傳遞的是與當年抗美援朝、抗美援越、發動金門炮戰相同的決心和態度。如果佩洛西一意孤行竄訪台灣,美方一定會再次領教中國軍隊的鋼鐵意志,刷新他們對中國人民不可辱、中國軍隊不可不敬的記憶。

原文網址: 佩洛西傳8月訪台 胡錫進舉例抗美援朝:解放軍必言而有信 | 香港01 https://www.hk01.com/article/798 ... utm_medium=referral

下?講到習近平死果日,終國都係唔敢收台灣

出醜左咁多次講出來自己都醜啦

不過廢老藍屎好鐘意聽廢話

樓上好多廢老賤藍屎奶共狗

仲發夢終國夠膽收台灣既果班人都係低能

藍屎

引用:
原帖由 聰明神氣的百合 於 2022-10-16 16:16 發表
又咀炮

終國人民無腦架,聽幾十年都唔悶
打咀炮邊夠黃狗叻,走去外國鳩叫光復香港,著草失敗就去踎監!

引用:
原帖由 聰明神氣的百合 於 2022-10-16 16:20 發表
樓上好多廢老賤藍屎奶共狗

仲發夢終國夠膽收台灣既果班人都係低能

藍屎
1450你老細瓜左仲有冇糧出呀?

自己國土如果被外部勢力入侵 當然要捍衛啦

咁究竟幾時攻台先?

引用:
原帖由 幪面超人 於 2022-10-16 13:26 發表
台灣宣布獨立的一天,就是迫武統的日子
可惜台灣連咁既膽量都無
日日9叫咩保持現狀,保持到1000年後都係非國非省四不像咁就算

引用:
原帖由 聰明神氣的百合 於 2022-10-16 16:16 發表
又咀炮

終國人民無腦架,聽幾十年都唔悶
幾十年前大陸重係窮到褲都無得著既情況,台灣當時已經係亞洲四小龍之首,經濟軍事力量如日方中,成日都話要反攻大陸!
依定就變咗怕大陸打過泥……好攪笑

引用:
原帖由 95折 於 2022-10-16 16:26 發表
咁究竟幾時攻台先?
問國民黨

引用:
原帖由 聰明神氣的百合 於 2022-10-16 16:17 發表

有咩資格?
美爹唔准!!

https://youtu.be/h3gFS3QyyEs

核武攻台!

引用:
原帖由 klfcim 於 2022-10-16 14:16 發表

蔡婆很識玩,她到死也不會宣佈獨立,但行為上、政治表態上,同獨立無異就足夠玩謝中央了~🤔
跟佢老尾學,講一套做一套

講和統根本就係呃人嘅,根本冇可能,所以武統不能放棄。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]