• 瀏覽: 29,993
  • 回覆: 308
+6
中共總書記習近平10月16日上午在北京人民大會堂做二十大報告。在談到新冠疫情防控時,他說「我們推動構建新型國際關係,積極參與全球治理體系改革

我國取得重大勝利,人民至上,生命至上,贏麻了

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/825 ... utm_medium=referral

為了百姓健康 咱們要一輩子清零 清零是咱們的驕傲
一輩子做核酸 很暖心呢
要學懂感恩呢
絕不學洋鬼子落入圈套

精神勝利法, 無得輸. 

但點解無一個國家學你 ?

引用:
贏得廣泛國際讚譽
....老實講...唔多覺"贏得廣泛國際讚譽",部份國家有可能。
但"廣泛"國際讚譽,真係無見過類似新聞。

引用:
原帖由 1q2w3e4r5t 於 2022-10-16 11:45 發表

....老實講...唔多覺"贏得廣泛國際讚譽",部份國家有可能。
但"廣泛"國際讚譽,真係無見過類似新聞。
除咗個四十幾五十個濕鳩,其餘百幾個國家都讚,世界組織就有世衛,國際貨幣基金,國際奧委會
仲有成班冬奧選手同crew同媒體
你無見過只能代表你發雞盲啫

引用:
原帖由 sakito520 於 2022-10-16 12:10 發表

除咗個四十幾五十個濕鳩,其餘百幾個國家都讚,世界組織就有世衛,國際貨幣基金,國際奧委會
國際貨幣基金又真係搵到有,可能真係無乜點留意呢類新聞。
引用:
他認為,中國要到明年下半年才具備取消動態清零的條件,又指中國在2020年和2021年實施動態清零的效果很好,但今年由於Omicron的高度傳播性,上海等大城市實施封控管理,對經濟造成沉重打擊。
https://hk.finance.yahoo.com/fin ... 動態清零-071728662.html

引用:
原帖由 sakito520 於 2022-10-16 12:10 發表

無法...負面新聞全部大字標題。有正面評語既新聞,得唔夠一兩句。唔特別去搵唔覺有.....

又勝利了。 

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-10-16 11:35 發表
  精神勝利法, 無得輸. 

因為學唔到。

不係呀?

大陸搞到翻艇啊

引用:
原帖由 追憶 於 2022-10-16 11:33 發表
中共總書記習近平10月16日上午在北京人民大會堂做二十大報告。在談到新冠疫情防控時,他說「我們推動構建新型國際關係,積極參與全球治理體系改革

講詞是美好,但是否做到?習管治近年步向平靜,然而南方黑衣人暴亂時及之後管治者硬式治港,與他發言方向有點不同。🤔🤔

引用:
原帖由 1q2w3e4r5t 於 2022-10-16 12:20 發表

無法...負面新聞全部大字標題。有正面評語既新聞,得唔夠一兩句。唔特別去搵唔覺有.....
今年同以往有少少唔同,20大前傳出有人民公然掛反對習連任標語,可能因他長期軟性應對新冠,沒有處決應處決人員所致。🤔

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-10-16 11:35 發表
  精神勝利法, 無得輸. 

Iphone14說明了,全球無人學中國版咁仲行雙實卡,暗示中港澳已與世界脫節了(特別是電訊科技)。其他國家都有支援esim手機,點解中國香港澳門版本無?😨

成班人圍威喂 

主題標籤 #習近平
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]