• 瀏覽: 8,319
  • 回覆: 40
美國有線新聞網絡(CNN)披露,世界首富馬斯克旗下的太空探索科技公司SpaceX近日致函五角大樓,要求美軍出資提供「星鏈」網絡服務供烏克蘭使用,否則公司可能終止讓烏克蘭使用星鏈。
已耗6.3億元 聲稱無法贊助
SpaceX在俄烏衝突爆發後宣布向烏克蘭提供「星鏈」服務,自此「星鏈」衛星網絡終端機就一直是烏軍重要通訊工具,烏軍藉此得以在手機及網絡服務被毀的的情況下戰鬥和保持聯繫。烏克蘭目前約獲得2萬套「星鏈」設備,馬斯克日前曾說過,這項行動「花掉SpaceX約8,000萬美元(約6.3億港元),且將於年底突破1億美元(約7.8億港元.........

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/a/202210/15/AP6349c860e4b016f20c7dfb3c.html

奸邪妖獸口講「愛民主正義」,其實奸邪妖獸內心更愛鈔票銀紙。

又嚟狗咬狗.

美國提供武器都己經幾百億,區區果幾億美國政府都唔願意比

而家呢個世界 幾十年前係想像唔到會變成咁
債仔惡過債主
乞衣惡過善心人

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-10-15 08:07 發表
美國有線新聞網絡(CNN)披露,世界首富馬斯克旗下的太空探索科技公司SpaceX近日致函五角大樓,要求美軍出資提供「星鏈」網絡服務供烏克蘭使用,否則公司可能終止讓烏克蘭使用星鏈。
SpaceX在俄烏衝突爆發後宣布向烏克蘭提供「星鏈」服務,自此「星鏈」衛星網絡終端機就一直是烏軍重要通訊工具,烏軍藉此得以在手機及網絡服務被毀的的情況下戰鬥和保持聯繫。烏克蘭目前約獲得2 ...
生意係咁做架喎,好多APP同服務都係一開始免費,等你用慣左之後先話收錢如果覺得好用的,咪比錢繼續用囉

妖「尾國」政府,你欠佢稅就一定要還,佢欠你的一定唔還,傻仔先信這些連人民「那裏打工」的基本權利都剝奪的非法政權!

使唔使鬼係香港報呢啲聞呀,香港班疫人只知有什麼針可打😂😬識條鐵新科技 ~
經濟同足球一樣,亂踢。守足90分鐘😂

一個打住「民主、自由」為口號但連人民那裏打工都限制的「獨裁政權」物以類聚,同「黃屍」一Q樣,打住「民主,自由」口號,私了異見者滅聲連中共也容得下「習近平下台」,「黃屍,尾國」絕容不下「打倒尾國政府」的聲音!

拜燈:仆街啦要錢嘅咩

馬屎黑停提供衛星情報,睇下烏克蘭會點

烏克蘭澤連飛機搞通俄門含害在位的特朗譜⋯馬思克一向侵,後成為地球巨企,唔明點解要遷就拜登他們

電動車搵埋搵埋都唔夠埋單?

咁打仗嘅錢由商人負擔晒又唔係咁合理嘅,佢都有份納稅㗎,點解唔係由軍方負責

打心口

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-10-15 08:07 發表
SpaceX在俄烏衝突爆發後宣布向烏克蘭提供「星鏈」服務,自此「星鏈」衛星網絡終端機就一直是烏軍重要通訊工具,烏軍藉此得以在手機及網絡服務被毀的的情況下戰鬥和保持聯繫。烏克蘭目前約獲得2 ...
佢幾時實質幫祖國實現台灣特別行政區?唔好得個吹水窩

主題標籤 #烏克蘭
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]