• 瀏覽: 3,966
  • 回覆: 21
【Now新聞台】上任只有38日的英國財相關浩霆被革除職務,首相卓慧思宣布財相一職會由前外相侯俊偉接替。卓慧思又宣布「轉軚」,決定提高企業稅率,不再堅持「迷你預算案」中提出將企業稅率維持於19%。

恭喜恭喜

新聞來源連結:

https://news.now.com/mobile/international/player?newsId=493772

棄卒

侯俊偉........這個還成.......算是幾好........!!
問題是英國女首相早晚要下台........唉.....!!

搵邊個做財相或者首相,都係冇撚用。家徒四壁,冇曬錢仲想日日食九大簋 ?而家燃油費天然氣費電費狂加,啲英國鬼口袋冇錢仲要罷工,扭啲企業加人工?冇㗎啦! bno祖家根本就玩撚完!🤭🤭🤭

黑炭頭跟住隻蠢閪, 注定冇運行.

引用:
原帖由 MT6788II 於 2022-10-15 00:07 發表
【Now新聞台】上任只有38日的英國財相關浩霆被革除職務,首相卓慧思宣布財相一職會由前外相侯俊偉接替。卓慧思又宣布「轉軚」,決定提高企業稅率,不再堅持「迷你預算案」中提出將企業稅率維持於19%。

恭喜恭喜

新聞來源連結:

...
搵外相接財相?外相識外交佢識財政咩?

引用:
原帖由 輪皇 於 2022-10-15 08:49 發表

搵邊個接唔緊要,總之黑鬼財相一定要死

棄車保帥

女首相做得好
行事果斷
狗頭鍘一起
人頭落地
令人刮目相看 

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2022-10-15 08:56 發表

搵邊個接唔緊要,總之黑鬼財相一定要死
搵黑人做替死鬼,是白人國家最佳選擇!😮💨

引用:
原帖由 輪皇 於 2022-10-15 08:49 發表

卓慧思唔識外交
一樣做過外相
仲俾俄佬玩左一鑊

https://www.hk01.com/即時國際/734436/英國外交相訪俄犯低級錯誤鬧笑話-駐俄大使委婉提醒

呢個阿巫相當陰險

引用:
原帖由 vvoy 於 2022-10-15 09:05 發表
女首相做得好
行事果斷
狗頭鍘一起
人頭落地
令人刮目相看 
女首相做得好,係夠決斷揾到代罪羔羊🤣🤣🤣

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2022-10-15 09:17 發表

女首相做得好,係夠決斷揾到代罪羔羊🤣🤣🤣
得一隻 black sheep
有幾難 ?

只要呢啲大人物在任,大家有運行!可以何機到英國啲平貨。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]