• 瀏覽: 1,724
  • 回覆: 21
在天然氣供給受限、價格大漲的情況下,為了能安然過冬,如今,越來越多的歐洲人向「中國製造」尋求「解決方案」。在此背景下,內地電熱毯、電暖器等取暖設備出口呈現爆發式增長。

海關近日公布數據顯示,1至8月,浙江義烏市出口保暖用品,包括空調、熱泵、熱水器、電熱毯等共計1.9億元人民幣,同比增長41.6%;浙江省出口電熱毯646.8萬條,同比增長32.1%,其中對歐盟出口64.8萬條,增長114.6%。

在義烏國際商貿城,店家洪書軍表示,店內一款白色取暖器今年9月賣了1萬多台,是2021年同期的2倍,增量大部分都來自歐洲。

喺呢個時候,想問移英港人,過冬嘅取暖設備准備好咩?內地產品質優價廉,你使唔使?

新聞來源連結:
https://www.tkww.hk/a/202210/14/AP6348f8bbe4b0a46902b19ac3.html?fbclid=IwAR0DodCkAu84SSHM_bl1sduVdEkJA6KJIOlpfyWwPwb9UcritpJ0H61IJHk

LOVE HongKong  LOVE China
引用:
原帖由 油站緊慎的表姐 於 2022-10-14 16:09 發表
在天然氣供給受限、價格大漲的情況下,為了能安然過冬,如今,越來越多的歐洲人向「中國製造」尋求「解決方案」。在此背景下,內地電熱毯、電暖器等取暖設備出口呈現爆發式增長。

海關近日公布數據顯示,1至8月,浙 ...
我即刻代答,
中國製造的會暴炸架,
去到英國仲用中國野, 不如番大彎區住啦
用得中國出品肯定唔係同路人

可能電都唔夠,買呢啲真係有用咩??

引用:
原帖由 siutatbo 於 2022-10-14 16:16 發表
加多塊太陽能版lor
義烏有晒架

=你落永安, 買完1樣, 都會sell你其他架la
再sell大褸, 出街著......商機就係咁黎

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-10-14 16:21 發表

加多塊太陽能版lor
義烏有晒架

=你落永安, 買完1樣, 都會sell你其他架la
再sell大褸, 出街著......商機就係咁黎
有冇套餐價兼包郵??

引用:
原帖由 xshellsolong 於 2022-10-14 16:15 發表

我即刻代答,
中國製造的會暴炸架,
但係白人用喎

有冇係新疆加工??

引用:
原帖由 禁言又點 於 2022-10-14 16:33 發表

但係白人用喎
主人用乜野, 奴才無資格過問,
不過HKer唔L用得law. 勿忘初心!!

引用:
原帖由 siutatbo 於 2022-10-14 16:16 發表
儲埋 d 柴最有用

引用:
原帖由 xshellsolong 於 2022-10-14 16:36 發表

主人用乜野, 奴才無資格過問,
不過HKer唔L用得law. 勿忘初心!!
你啱,不過英國班黃甴唔知忍唔忍到手,你知佢地幾無骨氣

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-10-14 16:36 發表

儲埋 d 柴最有用
咁斧頭、大褸套裝要做特價

引用:
原帖由 xshellsolong 於 2022-10-14 16:15 發表

我即刻代答,
中國製造的會暴炸架,
大把歐洲品牌都係去中國工廠代工自己做QC,貼返自己LOGO返歐洲賣的

引用:
原帖由 油站緊慎的表姐 於 2022-10-14 16:09 發表

海關近日公布數據顯示,1至8月,浙 ...
嚟緊限電,咁呢啲仲有冇得用丫

主題標籤 #海關
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]