• 瀏覽: 14,976
  • 回覆: 70
+8
日本航空(JAL)10月12日宣布,12月起增加往返東京羽田至香港、東京成田至香港航線的航班。自12月起,這兩條航線的航班會由目前每星期5個往返航班

日本航空(JAL)10月12日宣布,12月起增加往返東京羽田至香港、東京成田至香港航線的航班。

自12月起,這兩條航線的航班會由目前每星期5個往返航班,增加至每天執飛,即每星期7個往返航班。

據日航指,此舉是滿足因日本政府放寬邊境防疫措施而恢復的商務和旅遊需求。
相較2020年,日航11月國際航線的航班執飛率為51%,12月為58%。

唔敢買快運又有多啲選擇啦

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/825117/日本鬆綁自由行刺激需求-日航12月起增加往返香港航班

唔批⋯一齊坐艇 😢

點谷都無用, 無咗國內遊客好難去返疫情前個數

引用:
原帖由 touya08 於 2022-10-14 15:48 發表
中國當然無咁快方便國民出遊幫其它國家呢d國家回到氣唔會多謝中國仲會夾埋圍中國……呢個冬天外國會變天到時睇定d先出手,呢個係百年一遇好時機嚟

哈日族準備出發

引用:
原帖由 touya08 於 2022-10-14 15:48 發表
吊住鹽水先啦!

大把香港人等住去

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-10-14 15:54 發表

中國當然無咁快方便國民出遊幫其它國家呢d國家回到氣唔會多謝中國仲會夾埋圍中國……呢個冬天外國會變天到時睇定d先出手,呢個係百年一遇好時機嚟
做漢奸幫日本仔消費都叫好,記得擺買擺用日本嘢呀

預期有需求咪加供應囉,正常不過。

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2022-10-14 15:44 發表
唔批⋯一齊坐艇 😢
唔會唔批,大日笨要賺錢了

又贏新加坡

引用:
吊住鹽水保命先啦!

需求多咗, 好自然多噃啲選擇。 

引用:
原帖由 panda009 於 2022-10-14 18:23 發表

做漢奸幫日本仔消費都叫好,記得擺買擺用日本嘢呀
消費在日本妹妹身上
人人開心

去中疫?!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]