• 瀏覽: 8,359
  • 回覆: 29
+3
19歲姓鍾香港女生上月底被揭伏屍台北龍山寺,父母赴台為尋女兒離世真相奔波勞碌,10天以來逐漸揭開女兒生前的不幸遭遇,相信她深受幻覺困擾,胡思

一個極痛心的真相,希望她父母能慢慢從悲哀慘痛振作起來。
尢來最苦是太平盛世白頭人送黑頭人。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/823977/01獨家-19歲港女生陳屍龍山寺-父悲述愛女經歷-籲時刻關懷子女

引用:
原帖由 safmarine999 於 2022-10-14 10:01 發表
19歲姓鍾香港女生上月底被揭伏屍台北龍山寺,父母赴台為尋女兒離世真相奔波勞碌,10天以來逐漸揭開女兒生前的不幸遭遇,相信她深受幻覺困擾,胡思

RIP

幻聽, 幻覺, 有妄想症既人要特別小心, 多多懷心他們

比手足輪死咗?

客死異鄉

因成績欠佳,故於2020年9月赴台升學,入讀龍華科技大學一年級...
若果留係香港讀書就不一樣, 父母會了解女兒狀況, 多溝通, 悲劇或許不會發生 

呢個情況我都試過。
都唔知算係精神病定撞鬼?......

依家要定期返精神科覆診。

RIP。

😨😨😨

引用:
原帖由 touya08 於 2022-10-14 13:56 發表
幻聽, 幻覺, 有妄想症既人要特別小心, 多多懷心他們
曱甴好多都有妄想被迫害症

引用:
原帖由 hw1chan 於 2022-10-14 14:53 發表
因成績欠佳,故於2020年9月赴台升學,入讀龍華科技大學一年級...
若果留係香港讀書就不一樣, 父母會了解女兒狀況, 多溝通, 悲劇或許不會發生 
唔會喇。唔關父母事,本身有問題點都避不了,只差早與遲。

schizophrenia 

nothing special 

人要有正能量,唔好學黃絲一味放負放毒

暑假回港一反常態 長期打開房門
鍾父走過房間時探頭查看,只見女兒向他微微一笑 ...

真係唔正常  

引用:
原帖由 vvoy 於 2022-10-14 16:32 發表

真係唔正常  
會唔會俾家人所累
成日叫人開門
依家開咗對女兒好唔方便
一啲私隱都唔俾

引用:
原帖由 vvoy 於 2022-10-14 16:32 發表

真係唔正常  
可能見到牛頭馬面將佢捉

引用:
原帖由 錢太多4 於 2022-10-14 14:42 發表
比手足輪死咗?
死者為大,唔好加鹽加醋啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]