• 瀏覽: 4,895
  • 回覆: 27
+2
英國傳媒10月13日報道,美國聯邦通信委員會(FCC)的文件顯示,當局以國家安全為由,準備禁止在美國出售華為及中興的新通訊設備。FCC主席羅森沃塞

睇嚟老味,真係好怕大陸

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/825181?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

真係冇咩所謂 
美國有西錢攪基建咩 

引用:
美國聯邦通信委員會(FCC)的文件顯示,當局以國家安全為由,準備禁止在美國出售華為及中興的新通訊設備
唔係一早禁左華為? 

不如直接點說: 以打壓中國為由好了, 西方已隨老美赤裸裸地反中, 基本上什麼國家安全都是遮醜布一條!!!

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-10-14 08:50 發表

唔係一早禁左華為? 
中興被老美制裁多年後已明白到; 只有自強才能發圍! 其技術現在已慢慢追趕上西方, 今次禁售主要是針對中興的!

提示: 違規內容已被屏蔽
堂堂大國做事扭扭擰擰
幾年喇都仲未切斷哂華為
成日吹水唔係警告,將會就可能
講得多都唔騖你啦

呢d係咪美國話中國用貿易作武器嘅做法呀美國自己做就屈別國做

引用:
原帖由 u23dom 於 2022-10-14 08:51 發表
不如直接點說: 以打壓中國為由好了, 西方已隨老美赤裸裸地反中, 基本上什麼國家安全都是遮醜布一條!!!
always

美狗完全想同中國脫勾。睇下佢捱唔捱到

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-10-14 08:41 發表
英國傳媒10月13日報道,美國聯邦通信委員會(FCC)的文件顯示,當局以國家安全為由,準備禁止在美國出售華為及中興的新通訊設備。FCC主席羅森沃塞

睇嚟老味,真係好怕大陸:s ...
架F-35都仲用緊中國料, 仲講咩抵制華為

全世界都睇到美國醜事. 現在亦拿起肚皮明壓中國. 

現在只是等一刻, 美國收晒9菜, 全球令美元作廢............

點解唔禁止埋中國技術? 5G專利內有百份之36.7係華為同中與專利喎
果啲專利技術唔會影響佢老尾安全咩

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-10-14 08:41 發表

攪幾年都仲未禁

引用:

美國制裁中國,其實制裁美國企業,直至收皮!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]