• 瀏覽: 10,517
  • 回覆: 45
香港仔一間餅店遭爆竊。凌晨約5時,香港仔大道132號一間餅店職員返店準備開工時,發現店內收銀機有被撬㾗跡,內裡約3,000元現金不翼而飛,懷疑遭爆竊報警求助。警方將案件列作爆竊,正追緝涉案男子歸案。

據指,警方報到場調查,發現店舖捲閘並無損毀,經翻查「天眼」片段後發現餅店打烊後,昨晚約10時,1名戴帽男子從正門拉開捲閘進入餅店,之後離開往香港仔大道方向逃去,案件列作爆竊,正追緝涉案男子歸案。

人地都係小店仔,做咩打劫佢地,要打都打大店啦

新聞來源連結:
https://www.am730.com.hk/本地/香港仔餅店遭爆竊-損失約3000元/342700

咁辛苦偷3000蚊........

only HKD3,000 

唔通放幾十萬係舖嗎?要來找贖用咋,俾人爆已經灰,仲要笑人地,好心啦

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2022-10-13 09:54 發表
香港仔一間餅店遭爆竊。凌晨約5時,香港仔大道132號一間餅店職員返店準備開工時,發現店內收銀機有被撬㾗跡,內裡約3,000元現金不翼而飛,懷疑遭爆竊報警求助。警方將案件列作爆竊,正追緝涉案男子歸案。

近排多咗搶嘢,打劫,爆竊,經濟差嘅後果

疫情之下大把人失業
講真偷3000蚊條友肯定銀行戶口清零先至去偷。

引用:
原帖由 日照雷門 於 2022-10-13 10:39 發表

近排多咗搶嘢,打劫,爆竊,經濟差嘅後果
失業可以揾工啫。
如果失業無錢揾工,銀行清零無錢咪問銀行借,揾到工出咗糧咪慢慢還囉好簡單之嘛

下次小心 

偷配方仲值錢啦

引用:
原帖由 金星姐姐 於 2022-10-13 10:42 發表

失業可以揾工啫。
如果失業無錢揾工,銀行清零無錢咪問銀行借,揾到工出咗糧咪慢慢還囉好簡單之嘛
你搞錯!係從良咗嘅估惑仔,重操故業

經濟好壞人都少啲,因為犯法有成本,          opportunity cost在失業時比較低

好多人借唔到錢㗎

$3000 ÷8
=375,要賣375個包。。

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2022-10-13 09:54 發表

香港由購物天堂轉型做犯罪天堂!

呢輪治安真差......

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]