• 瀏覽: 22,099
  • 回覆: 141
  • 追帖: 1
+2
日本宇宙航空研究開發機構表示,當地早上發射艾普斯龍6號運載火箭失敗,已經下令遠程摧毀。 艾普斯龍6號運載火箭長26米,重95.6噸,載有8顆衛星,原定上星期五升空,但因衛星定位出現問題,押後至今日發射。 火箭早上在鹿兒島西南部的內浦航天中心升空後,被下令摧毀,原定的發射直播亦被終止,當局未有公布摧毀...

日本仔又製造太空垃圾啦

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1670617-20221012.htm?spTabChangeable=0

整件垃圾出黎

火箭早上在鹿兒島西南部的內浦航天中心升空後,被下令摧毀,原定的發射直播亦被終止,當局未有公布摧毀火箭的原因。

政權又打壓人類知情權

衛星定位出現問題
唔使問都估到GPS唔掂
轉用北斗啦

日笨及南寒科技越來越倒退

1450:我地美國今年已發射3支火箭

可能冇用中國零件

而家F35冇中國零件都死啦!

定位出事?
睇錯地圖飛咗去北韓?
咁真係要遙控摧毀

證明特斯拉1間企業的科技~也超越一個國家 

引用:
原帖由 义電機 於 2022-10-12 13:29 發表
衛星定位出現問題
唔使問都估到GPS唔掂
轉用北斗啦
要炸埋支野

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-10-12 13:48 發表

咁點解要炸左支野
-----估-----
軍事用途唔比得人知
所以毀屍滅跡

引用:
原帖由 幸福北極熊 於 2022-10-12 13:20 發表
日本宇宙航空研究開發機構表示,當地早上發射艾普斯龍6號運載火箭失敗,已經下令遠程摧毀。 艾普斯龍6號運載火箭長26米,重95.6噸,載有8顆衛星,原定上星期五升空,但因衛星定位出現問題,押後至今日發射。 火箭早上在鹿兒島西南部的內浦航天中心升空後,被下令摧毀,原定的發射直播亦被終止,當局未有公布摧毀...

嘩,好屎!

japan atlas 26米100噸 真係小萊一碟,話就話載8粒 sat. 全部 micro,一兩袋米嘅重量,仲發射成績連連失敗。

專心做車做AV算啦。

引用:
原帖由 义電機 於 2022-10-12 13:52 發表

-----估-----
軍事用途唔比得人知
所以毀屍滅跡
勁9到定位都唔掂既軍事用途.....狗都唔hi la

太依靠GPS,即係美割控制了㗎仔火箭成功率。

引用:
原帖由 义電機 於 2022-10-12 13:29 發表
衛星定位出現問題
唔使問都估到GPS唔掂
轉用北斗啦
係唔系佢射緊美國關左GPS 呀,你知啦,老美打擊日本絕不留手,日本d半導體,汽車業都係比美打殘,

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]