• 瀏覽: 4,765
  • 回覆: 24
英文中學荃灣聖芳濟中學上周三(5日)早會升國旗播國歌期間,有14名學生未有站立或在食早餐,被指不尊重國旗國歌,被校方重重罰停課三天,有涉事學

仲嚴過大陸
係大陸都唔會同個學生講, 話佢係學校犯左國安法🙃

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/824318/荃灣聖芳濟14學生升旗禮違規被停課-副校長承認曾說或違反國安法

支持校方

引用:
原帖由 vky11009 於 2022-10-11 23:41 發表
英文中學荃灣聖芳濟中學上周三(5日)早會升國旗播國歌期間,有14名學生未有站立或在食早餐,被指不尊重國旗國歌,被校方重重罰停課三天,有涉事學

呢班人攪到國安好兒戲,萬能key,可以隨便用

引用:
原帖由 kleeeenex 於 2022-10-11 23:43 發表

呢班人攪到國安好兒戲,萬能key,可以隨便用
同香土某D人一樣, 乜9都話國安
痴膠花

副校長冒用國安法之名義博出位,警方可以拉佢告佢

中學生姐,使5使咁呀

國安法全部拉

教育不是有教無類咩!學校不是不道政冶不談立牆架?教育不是教懂獨立人生明白有選擇重要性咩?

副校長承認曾說或違反國安法

佢咁講我又覺得o既,無可挑剔

食早餐先黎播國歌, 玩野  .

引用:
原帖由 tai1037 於 2022-10-12 08:01 發表
教育不是有教無類咩!學校不是不道政冶不談立牆架?教育不是教懂獨立人生明白有選擇重要性咩?
教育不是教懂獨立人生明白有選擇重要性咩?

知又點,好似英國人咁,都選擇唔到邊個做首相
可見唔係乜都有得揀既,學校更應教人呢個道理

小時5識扯旗!!
大時冇仔生  🥸

又係敢做唔敢認的曱甴學畜

引用:
原帖由 vky11009 於 2022-10-11 23:41 發表

如果呢位校長送其子女去外國讀書,更加觸犯國安法,應該罰停薪金兩年

呢個副校長擺明有心玩野

主題標籤 #停課
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]