• 瀏覽: 34,004
  • 回覆: 11
+15
送錢給別的國家,只會令中國香港經濟陷入萬劫不復之地

引用:
原帖由 細菌人一路發 於 2022-10-11 12:10 發表

一定有呢位李慧琼子
她去過日本那個地方?

引用:
原帖由 等候發落 於 2022-10-11 12:11 發表
可以坐飛機去玩,去邊度都好玩㗎啦.比我可以坐船去澳門玩2日都興奮啦!
坐飛機其實好辛苦的

引用:
原帖由 無盡默默的老闆 於 2022-10-11 11:33 發表
去黑門 應該好少去日本
可能未去過大阪呢

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-10-11 12:24 發表

飛日要五粒鐘, 影響血液循環;所以我揀飛泰, 三粒鐘乃最 appropriate 的航程~
北海道就要,大阪關西、名古屋中部國際空港只需要三個多小時,證明你未去過日本

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-10-11 12:27 發表

你咪呃鳩人啦!!
我三年前飛去大阪、名古屋,香港時間早上十點幾起飛,日本時間下午三點前已經落機,全程不超過四小時

引用:
原帖由 阿兜 於 2022-10-11 12:28 發表
果邊既旅行業都未順暢番
有些酒店下個月先重新營業

引用:
原帖由 一家團聚 於 2022-10-11 12:28 發表

香土旅日旅遊版唔討論旅行,唔通討論抽水咩!

香土旅遊版真係算香土比較淨土嘅版區,起碼冇左班政治抽水垃圾係度挑機嗌交抽水。
版規甚嚴,過去挑機只有找死

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-10-11 12:38 發表

東迪開時我便去日本, 你唔洗耍嘢~
我無耍嘢,只是你選擇不相信我,唯有以三年前做例子

引用:
原帖由 黃加藍=綠 於 2022-10-11 12:38 發表
所以話大劣L跟Local香港人有很多行為思想都大不同!我哋香港人非常鍾意去日本而佢哋視為漢奸行為冷嘲熱諷!
或者他們暫時未有能力,又或者他們很愛國,想嘗試幫助我們改變思想

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-10-11 12:41 發表

其實, 台灣美食更勝日本;台灣美食包含台、日, 可一次過嚐遍兩種美食~
多謝師兄推介台灣,三年前聖誕我去過一次,暫時都不想再去,留返彈藥下個月再去日本

引用:
原帖由 巴黎簽左個癈人 於 2022-10-11 12:56 發表

日本睇紅葉一流,可惜永遠就唔到時間,小朋友要番學,概嘆未有小朋友時冇去睇過。
的確一流,三年前的十月去白川鄉睇紅葉,到現在我仍然好記得

主題標籤 #口罩
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]