• 瀏覽: 7,292
  • 回覆: 35
柴灣發生自殺案。今晚(10日)8時許,一名男子返回峰華邨秀峰樓寓所時,發現其60餘歲的父母倒臥在內,昏迷不醒,旁邊有一盤

唔好呀,夫妻一齊燒炭死,個仔發現

疫情?金錢?健康?
峰華邨少聽

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20221010/bkn-20221010212232494-1010_00822_001.html

引用:
原帖由 LEE1989 於 2022-10-10 21:48 發表
柴灣發生自殺案。今晚(10日)8時許,一名男子返回峰華邨秀峰樓寓所時,發現其60餘歲的父母倒臥在內,昏迷不醒,旁邊有一盤

唔好呀,夫妻一齊燒炭死,個仔發現

疫情?金 ...
極可能阿仔迫佢地去英國,兩老以死明志

去英國有享之不盡既榮華富貴又點,佢地愛這土地

咩野樓 , 即係公屋, 乜咁大整估個仔呀, 佢地死咗戶藉冇咗, 阿仔你訓街啦 !

擴疫擴到人灰爆

RIP

何必要尋死呢

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-10-10 21:52 發表

吓, 竟然咁深層意義???
古有田光刎頸薦荊軻, 今有雙親燒炭迫子BNO.

師兄太好幻想力了

係一對好父母
唔想拖累兒子
坊間多少父母年少不努力
老來還要吃盡子女
今日今日搵錢已經唔容易
仍不體會子女

引用:
原帖由 Ooqq89 於 2022-10-10 22:05 發表
係一對好父母
唔想拖累兒子
坊間多少父母年少不努力
老來還要吃盡子女
今日今日搵錢已經唔容易
仍不體會子女
酒干倘賣無 肯定對你刺耳!

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-10-10 21:52 發表

又或者阿仔迫佢地上大灣區

rip..... 何必呢?!

咪好囉!兩條癈老阻住甲由間屋

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-10-10 22:16 發表

酒干倘賣無 肯定對你刺耳!
唔好將你自己有好父母
就代入全世界都一樣啦
好膚淺

睇下年中幾多單虐兒先啦
對上個單掟個女上天花死個單又係好父母?
梅艷芳老母一定係慈母?

呢單新聞父母就係好父母
只不過做法太偏

唔通有重病?

引用:
原帖由 Ooqq89 於 2022-10-10 22:58 發表

唔好將你自己有好父母
就代入全世界都一樣啦
好膚淺

睇下年中幾多單虐兒先啦
對上個單掟個女上天花死個單又係好父母?
梅艷芳老母一定係慈母?

呢單新聞父母就係好父母
只不過做法太偏
你講的係一小撮,唔好覆蓋晒全部,就算梅芳同佢母親感情如何,外人係估唔到,亦不要妄加出面三姑六婆的流言蜚語上去!

絕大部分父母都係愛錫自己子女!

子女養父母亦好天公地道,養唔到都唔應抹父母啃兒子女!
報紙未公報佢同父母如何如何,唔好將自己遭遇強抹住!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]