• 瀏覽: 23,900
  • 回覆: 107
+4
引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-10-12 16:31 發表

大陸有冇多謝美國呢兩粒原子彈?
多謝咗又點呀?唔洗以身相許、一生為奴嘛?
歐洲又有無多謝蘇聯呀?

俄羅斯留個下台階比你,烏龜軍就成日玩輿論戰、扮勁吹水打嘴炮,
依家堅炸一鑊,此舉已對烏龜司機造成陰影,
以後仲敢唔敢打克里米亞?我覺得烏龜軍以後一粒飛彈都唔敢射過去。
若真係再玩落去,斬首賊人司機係遲早嘅事。

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-10-12 16:31 發表

大陸有冇多謝美國呢兩粒原子彈?
其實你有無病
八國聯軍美國第一個沖入紫禁城搶野咯

老美只係揾日本仔試原子彈唔係幫中國播

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-10-11 15:03 發表

你咪睇吓囉!所謂世界第二軍事強國連烏克蘭都搞唔掂,仲要用核武威脅全世界,戰後將長期受西方制裁,經濟面臨崩潰,先進少少嘅國家將唔會買俄羅斯武器,天然氣、石油供應鏈轉移,收入劇減,北約將一直東擴至亞洲,呢舖真正蝕入肉!
到而家未宣戰
對世界5強咪天真,俄軍千幾駕戰機未出過,早和談早止蝕減低傷亡
可惜老美在烏太多利益唔停手,傀儡政權要和談由老美話事

我一早話一開始就狂炸所有發電廠就 OK !  洗乜打杖

引用:
原帖由 hkfc002 於 2022-10-10 04:28 PM 發表

冇D 咁既事,中國是中立的ok
北斗係人都可以用,唔關中國立場事

引用:
原帖由 oyear 於 2022-10-12 18:48 發表

其實你有無病
八國聯軍美國第一個沖入紫禁城搶野咯

老美只係揾日本仔試原子彈唔係幫中國播
你到底知唔知點解會有八國聯軍攻打北京先?睇清一下歷史先!

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-10-13 12:09 發表

所以你地台灣既歷史真係教你地“阿嬤是自願”嗎?

烏方承認200個目標被擊中
1450卻完全採納宣傳語言所說攔截了一半的導彈
1450每次都在證明自己有多麼的愚蠢和沒有腦子

還有
德國給4套短程防空系統就吹成強力軍援
而且IRIS-T這個東西是德國自己都沒有列裝的試驗品1450是真的無所不用其極的亂吹
到底知不知道這種愚不可及的言行只會有反宣傳的效果?

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-10-13 12:09 發表

點解會有八國聯軍?
就係列強強佔中國
然後放縱軍人在中國強姦刧殺中國人
引起民憤
繼而中國人反抗再揾籍口話中國人殺外國人而又再用兵打刧強姦你祖先。

用下腦啦讀壞書比人洗腦!

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-10-13 12:24 發表

所以你地台灣既歷史真係教你地“阿嬤是自願”嗎?
其實有d野都唔駛讀足歷史
識用腦都知發生咩事
偏偏依家d人讀到個個大學生都無一個用腦。

邊個強佔中國點解d外國軍民可以大搖大擺係中國作威作福?
中國人比人強姦強搶,清政府都無權拉人審判,即係今日日本仔仲有治外法權!
清政府保護唔到平民,平民自然保護自己仇殺報復d欺凌百姓既外國軍民架啦

叫我讀歷史? 其實最需要照下腦就係呢班人。
無腦

引用:
原帖由 clarexox 於 2022-10-11 18:17 發表

呢度近200支 假設1支1000萬港紙
咁就燒左20億
港紙20億其實很少,不到3億美元。
條橋都用左幾十億啦,仲要幾年前起。

美國軍援都接近300億美元啦。
打仗二百日不到,每日平均都使1.5億美元。

引用:
原帖由 oyear 於 2022-10-13 13:18 發表

點解會有八國聯軍?
就係列強強佔中國
然後放縱軍人在中國強姦刧殺中國人
引起民憤
繼而中國人反抗再揾籍口話中國人殺外國人而又再用兵打刧強姦你祖先。

用下腦啦讀壞書比人洗腦!
咦!你講到咁似宜家俄羅斯就係以前嘅八國聯軍咁既!

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-10-13 15:05 發表

咦!你講到咁似宜家俄羅斯就係以前嘅八國聯軍咁既!
俄羅斯就係有份搶中國野

依家同你講國際局勢,講分析你就拉埋自己意識形態甘有咩用?
即係分析股票市場,你又同匯豐銀行講感情,掉到落去都唔放未失敗咯

依家強姦過你我祖宗既俄羅斯輸左咩呀?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]