• 瀏覽: 9,098
  • 回覆: 59
+2
港府推出「0+3」放寬入境檢疫措施後,政商界隨即進一步要求政府再推「0+0」。特首李家超任內首份《施政報告》十月十九日宣布,更令外界...

唔好誤以為好快會有0+3,心存僥倖。

新聞來源連結:
http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2377697/

陳淑莊: 市民支持便支持, 我可以繼續反對囉.
據聞,昨天港府召開抗疫專家會議,港府高層在會上就向抗疫專家表示,希望專家從控制疫情的角度出發,而非從商界角度發表評論,不要再推動「0+0」,因為若從防疫角度出發,「0+3」總比「0+0」能更好控制疫情。

根本成班港大暴大仆街磚家都係資本走狗 !

01啲垃圾料, 千祈唔好盡信.

朱鎔基既說話好快現!
香港好快成為第三世界金融中心!

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-10-9 12:40 發表
01啲垃圾料, 千祈唔好盡信.
東方都係咁報道:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20221007/bkn-20221007220340126-1007_00822_001.html

引用:
原帖由 onnam 於 2022-10-9 12:32 發表
據聞,昨天港府召開抗疫專家會議,港府高層在會上就向抗疫專家表示,希望專家從控制疫情的角度出發,而非從商界角度發表評論,不要再推動「0+0」,因為若從防疫角度出發,「0+3」總比「0+0」能更好控制疫情。
點解唔0加0,長遠目標甚至極短期都應該是0加0,高官想躺平,有人想搵著數?🤔

想市民健康確實維持一個值0+3,想要發展經濟就要0+0。

看你需求。🤔

國安處應拘捕,亂說專家,商家。一切依政府行事。

引用:
原帖由 onnam 於 2022-10-9 12:31 發表
港府推出「0+3」放寬入境檢疫措施後,政商界隨即進一步要求政府再推「0+0」。特首李家超任內首份《施政報告》十月十九日宣布,更令外界...

唔好誤以為好快會有0+3,心存僥 ...
好失望,做事點解唔可以乾淨利落啲,有雄心啲,就出0+0咁先可以顯示出超哥做實事不同於以往既特首,亦都帶領香港從新出發。
現在情況,只係繼續將香港既優勢繼續送俾其他地方。

引用:
原帖由 think888 於 2022-10-9 13:27 發表
國安處應拘捕,亂說專家,商家。一切依政府行事。
你自己唔好用國安處做擋箭牌狐假虎威啦。
你自己先係亂說之人。

引用:
原帖由 judylam651 於 2022-10-9 12:35 發表
根本成班港大暴大仆街磚家都係資本走狗 !
醫生有邊個唔係抄樓炒股架專家

就到11月國際金融領袖投資峰會啦喎!

引用:
原帖由 loginiphone999 於 2022-10-9 13:41 發表
就到11月國際金融領袖投資峰會啦喎!
可以淨係豁免依班達官貴人,比佢哋0+0

引用:
原帖由 onnam 於 2022-10-9 13:56 發表

可以淨係豁免依班達官貴人,比佢哋0+0
到時有乜E陏
又摷返國泰事件出嚟
大造文章㗎啦!
跟住班國際金融領袖
俾香港人勁孖叉抽插
咪又係攪到人哋嬲香港。。。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]