• 瀏覽: 40,836
  • 回覆: 278
+4
美國防部10月8日簽署豁免,允許來自中國的合金用在F-35戰機的發動機之中,美國軍火製造商洛歇馬丁(Lockheed Martin)將可以恢復F-35的交付工作。

所以將來真係打仗時,美國邊度搵替代品呢?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/823431/美國豁免中國製合金-批准恢復f-35戰機交付

又搬龍門?

應該全部戰機入廠返工拆中國制的部件出來!!

鍾意就手土括免,唔鍾意就制裁,美國人就是這麼虛偽垃圾。

這個所謂民主大國,
已經進入精神分裂狀態!
成日上演搬石頭砍自己腳!
選擇性制裁,
不如索性全盤同中國脫鈎啦!
又無膽無能力!

如果飛飛下爆炸, 或者去到邊做緊乜都比中國知道晒, 唔好喊晒口喎.

😂🤣😂🤣😂豁免喎,做乜唔拆散佢換過粒落去。

同制裁新疆綿花一樣,知道原來係必需品就忽然之間變成戰略物資話豁免😂🤣😂🤣

奸邪妖獸所謂「堅決制裁」只不過笑話一句。

唔好用囉!會收集資料🤣
老尾👎

用美製合金嘛,咁 L 巴閉

美國所有機器,包括NASA 嘅,軍部嘅,包括F35 內部,必定有由 福建龍溪軸承集團 造嘅 “關節軸承” ,全球最高水準,老美自己都唔到,德國同日本都造唔到,如果禁咗呢樣,F35 以後唔使飛。

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2022-10-9 10:40 發表
美國防部10月8日簽署豁免,允許來自中國的合金用在F-35戰機的發動機之中,美國軍火製造商洛歇馬丁(Lockheed Martin)將可以恢復F-35的交付工作。

因為哩樣嘢全世界中國貨佔98%,仲有2%都係用中國原材料做的。

老美找不到替代品了吧!

引用:
原帖由 輪皇 於 2022-10-9 11:12 發表

因為哩樣嘢全世界中國貨佔98%,仲有2%都係用中國原材料做的。
美國既解決方法係,搵間聲稱唔係提供中國貨既供應商

貪平要用大陸鋁合金

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]