• 瀏覽: 16,473
  • 回覆: 129
  • 追帖: 1
美國貿易代表戴琪周五(7日)表示,在傳統的貿易工具和多邊貿易體系未能解決中國的扭曲貿易行徑下,美國拜登政府有必要調整過去

說到底就是不准大6染指上游高科技產業,霸道的美共產政權

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20221008/bkn-20221008180222557-1008_00992_001.html

傳統的貿易工具和多邊貿易體系就係家居用品,美國大可自行生產

好唔明...

商貿唔係你情我願咩?

扭曲的商貿即係點?

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2022-10-8 18:51 發表
傳統的貿易工具和多邊貿易體系就係家居用品,美國大可自行生產
美國自行生產,早10年前已經通脹

引用:
原帖由 狄克 於 2022-10-8 19:05 發表
好唔明...

商貿唔係你情我願咩?

扭曲的商貿即係點?
扭曲即係中國已經令到美狗唔能夠從佢自訂的規則中從中取利

引用:
好唔明...

商貿唔係你情我願咩?

扭曲的商貿即係點?
美國只有專制霸權...

引用:
好唔明...

商貿唔係你情我願咩?

扭曲的商貿即係點?
最簡單,石油點解要限制價錢呢?

你老美就真係扭曲貿易行徑嘞,限制高科技晶片出口到中國算唔算扭曲,一句國家安全受威脅就乜都做得出,真係有口話人無口話自己

老美怎樣做都無人可以規管到佢,身為高科技行業嘅主要持份者,話唔准你用佢嘅嘢,你又奈佢如何,所以中國一定要自力更新,唔可以再依賴老美提供高科技產品㗎喇

中國人科技發展超越尾國,
從此高科技產品再不是尾國說了算。
尾國居然粗暴無恥指債中國科技發展太快。
尾國賊性難改,是全球公敵。

引用:
原帖由 T2. 於 2022-10-8 18:49 發表
美國貿易代表戴琪周五(7日)表示,在傳統的貿易工具和多邊貿易體系未能解決中國的扭曲貿易行徑下,美國拜登政府有必要調整過去

說到底就是不准大6染指上游高科 ...
係時候暫停希土出口到美國了

同你買奶粉,就話沒有我你就乞食了
其實啊,封城三年,佢啲細佬都無變大頭仔,
即係其實都唔洗黎買嘅
噢,唔記得左,呢幾年佢地都無仔生,好似開始自滅咁

賣水俾你,就話沒有我你就渴死了
其實啊,唔賣俾佢,佢邊有美金收呀
1970年之前,佢啲水只不過係免費咁流出大海

明明大家都有著數
硬係要講到自己巴 L 閉
不誠無物
呢啲生意點做

引用:
原帖由 C皇 於 2022-10-8 19:32 發表

係時候暫停希土出口到美國了
斷交啦

引用:
原帖由 Mrslow 於 2022-10-8 19:41 發表
同你買奶粉,就話沒有我你就乞食了
其實啊,封城三年,佢啲細佬都無變大頭仔,
即係其實都唔洗黎買嘅
噢,唔記得左,呢幾年佢地都無仔生,好似開始自滅咁

賣水俾你,就話沒有我你就渴死了
其實啊,唔賣俾佢,佢邊有美金收呀
1970年之前,佢啲水只不過係免費咁流出大海

明明大家都有著數
硬係要講到自己巴 L 閉
不誠無物
呢啲生意點做
咁似連X嗰啲文宣嘅搬龍門搬到呢

一句講晒,要跟老尾果套

引用:
原帖由 Mrslow 於 2022-10-8 19:46 發表

斷交啦
移民啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]