• 瀏覽: 3,902
  • 回覆: 24
克里米亞大橋爆炸起火 烏克蘭承認施襲 俄羅斯稱由汽車炸彈引起

撰位於烏克蘭克里米亞半島的克里米亞大橋(Crimean Bridge,又稱刻赤大橋(Kerch Bridge))上有運油車的燃料缸起火。俄羅斯國家反恐委員會指出,一汽車炸彈爆炸,導致7列前往半島方向的鐵路罐車起火。烏克蘭承認施襲。俄羅斯國家反恐委員會稱,事發於8日上午6時07分,克里米亞大橋上有一枚汽車炸彈爆炸,導致列車起火。

烏總統辦公室主任顧問波多利亞克(Mykhailo Podolyak)在Twitter發文,間接是就烏克蘭襲擊克里米亞大橋認責。
波多利亞克在Twitter上寫道:「克里米亞,橋樑,已經開始。所有非法的東西都應該被摧毀,所有被盜的東西都必須歸還烏克蘭,所有被俄羅斯佔領的東西都應該被摧毀。

原文網址: 克里米亞大橋爆炸起火 烏克蘭承認施襲 俄羅斯稱由汽車炸彈引起 | 香港01 https://www.hk01.com/article/823237?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

正義必勝!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/823237/克里米亞大橋爆炸起火-烏克蘭承認施襲-所有非法的都應被摧毀

又係西方恐怖分子搞破壞

美國佬背後搞搞陣,精人出口,笨人出手,柒頭司機

原來反擊入侵者、係恐怖襲擊😰😰😰😰

引用:
原帖由 超級怪天才 於 2022-10-8 18:03 發表
克里米亞大橋爆炸起火 烏克蘭承認施襲 俄羅斯稱由汽車炸彈引起

撰位於烏克蘭克里米亞半島的克里米亞大橋(Crimean Bridge,又稱刻赤大橋(Kerch Bridge))上有運油車的燃料缸起火。俄羅斯國家反恐委員會指出,一汽車炸彈 ...
很好
烏克蘭承認攻擊俄羅斯大形民用設施
哩類行為係國際上被視為恐怖襲擊
俄羅斯似乎唔洗留手了
核一核佢

引用:
原帖由 麻醉 於 2022-10-8 18:18 發表
世貿911事件都係反擊入侵者,你話係唔係恐襲?

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2022-10-8 18:21 發表

很好
烏克蘭承認攻擊俄羅斯大形民用設施
哩類行為係國際上被視為恐怖襲擊
俄羅斯似乎唔洗留手了
核一核佢
核就唔使,好似美國對阿富汗咁對烏克蘭發動反恐戰就可以了

引用:
原帖由 apmichael 於 2022-10-8 19:36 發表

核就唔使,好似美國對阿富汗咁對烏克蘭發動反恐戰就可以了
核啦
2戰都係用美國兩粒就結束
俄烏哩啲濕碎戰,四分一粒都夠
唔好慳埋慳埋啲核彈唔用先得架,留泥煲湯咩?

引用:
原帖由 HEGSWF 於 2022-10-8 18:16 發表
美國佬背後搞搞陣,精人出口,笨人出手,柒頭司機
美國唔想戰爭停非要整死歐豬喎

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2022-10-8 19:39 發表

核啦
2戰都係用美國兩粒就結束
俄烏哩啲濕碎戰,四分一粒都夠
唔好慳埋慳埋啲核彈唔用先得架,留泥煲湯咩?
當年唔用原子彈日本都會投降,不過美國發明咗新玩具當然要試下。

現在唔使喇,大家都知道結果。

學美國咁炸阿富汗咁炸烏克蘭就得喇

引用:
反擊就應該光明正大在戰場上一決雌雄,偷偷地搞破壞就係恐怖分子行為,好似偷偷地炸北溪輸汽管。

引用:
原帖由 輪皇 於 2022-10-8 20:52 發表

反擊就應該光明正大在戰場上一決雌雄,偷偷地搞破壞就係恐怖分子行為,好似偷偷地炸北溪輸汽管。
打游擊戰算唔算光明正大啊🤔🤔

三軍未動 糧草先行 如今烏軍燒佢後欄 俄軍都幾難搞 點解俄軍防守咁差既?

引用:
🤔我看到新聞第一個反應都是恐怖襲擊…

汽車炸彈….

美國20年前練出拉登….20年後練出司機….

當年拉登點死?🤔

😂司機真係用汽車炸彈….

好一個司機!

🤔炸彈款式會否是炸天然氣管果隻?所以先咁勁?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]