• 瀏覽: 24,935
  • 回覆: 19
+4
引用:
原帖由 Amingo328 於 2022-10-10 22:58 發表

咁嘅思維憑乜嘢譴責人攻擊民用設施呀?
呢D咪係佢哋既馳名雙標囉😆

引用:
原帖由 雨農 於 2022-10-11 11:47 發表

唔怕炸毀安檢來做什麼?
就係少少炸藥破壞已經足夠毀掉大霸!
唔該你先了解下大霸既結構, 尺寸同厚度先講

用小小炸藥, 可以炸毀一些設備既, 或者會影響一下運作. 但係對呢座超厚又高強度石屎表面炸, 坑仔都炸唔出呀, 燻黑應該會既

用美軍最勁既鑽地彈啦, 重複又重複炸同一位置, 最終係會炸穿既, 不過都只係會崩左一忽啦, 大霸係唔會全段崩潰的. 不過, 你過到解放軍既防空系統先講

引用:
原帖由 雨農 於 2022-10-11 13:30 發表
原來軍事重地都是象徵式,解放軍重兵佈防都是給遊客拍拍照片!
三峽大壩係禁區又如何? 駐軍嚴防又如何? 有咩問題? 你想表達D咩野?

三峽大壩除左係水壩亦係大型發電廠, 發電量佔全國2.5%. 又係你地D台L黃L成日話要恐襲呀, 又話要導彈攻擊既, 破壞唔到主體無話破壞唔到設備影響發電供電等, 你去美國核電廠看看有無嚴防

引用:
原帖由 雨農 於 2022-10-11 16:16 發表
大壩水壓很大經不起缺堤,炸核電廠太污染環境!
但誰發動戰爭接著導彈無眼亂射,擊中那裡大家都不太清楚!
唔好太相信防空系統因中國未實戰過,到時唔成功就芭比Q!
即係點呀, 台灣既導彈無眼會亂射, 亂射得來又會剛剛好中正三峽大壩或者大陸既核電廠呀?

講來講去, 即係用恐怖襲擊來恐嚇呀

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-10-11 17:00 發表

有star link 引導
怎會亂射
柒頭無啦啦搭嗲又唔知人講緊嘜😏

原來係有心攻擊民用核設施同水壩,台灣同美國一同玩恐襲,你認美台都係恐怖分子便好了😂

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]