• 瀏覽: 52,354
  • 回覆: 331
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-10-7 19:20 發表
   仆街了,  美方會唔會制才香方 ? 
又有把抦!!

香港有主權,唔係老美話要制裁邊個就要奴隸式跟隨!

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2022-10-7 19:18 發表

港府回應:不實施個別國家單方制裁

中立?香港之前拒絕美艦泊港,自打咀巴。
有乜問題,外交問題係中央決定

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2022-10-7 20:00 發表

對了,香港必須跟中央意思,無權決定中立!

是否高危,是中央說了算,香港只能照做,無權反對,也不需要問是否真高危,問就會自已變高危!
咁但係香港今次已經做左決定,而且好中立喎

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2022-10-7 19:18 發表

港府回應:不實施個別國家單方制裁

中立?香港之前拒絕美艦泊港,自打咀巴。
又關你事?你係中國人?

美英資産快溜,隨時被強盜沒收😂

錢流向香港

瑞士會被共產

香港特首都畀老美制裁緊啦,大家同病相憐,點會陪老美癲制裁俄佬吖。況且人家又無得罪中國或者港府,辦正手續依法停泊香港水域,有乜問題

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-10-7 19:32 發表

跌一千萬比我就好
揾隻大飛撞埋去...千萬不要我賠呀!之後千萬$債務纏身!咁你就有千萬!

引用:
原帖由 maomao_mc 於 2022-10-7 21:13 發表

揾隻大飛撞埋去...千萬不要我賠呀!之後千萬$債務纏身!咁你就有千萬!
都要有錢買隻大飛先得架

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2022-10-7 18:59 發表
【星島日報報道】被指與俄羅斯總統普京關係密切,正受歐美多國制裁的俄國第二大富商莫爾達紹夫(Alexey Mordashov),其擁有價值5億美元(折合約39億港元)的巨型豪華遊艇「諾德」(Nord)正停泊本港水域。

「諾德」泊於交椅洲與青衣島之間的水域。根據資料,所有入境船隻入境香港前需向海事處申請,但船主是否被制裁則不在考慮之列。海事處回覆傳媒表示不會評論個別抵港船隻的事宜,但指特區政府無權力 ...
香港是自由港,來去自由,唔似啲強盜國家硬搶冇罪之人的財產。

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2022-10-7 19:55 發表

瑞士也只是相對中立。

抹黑某某是魔鬼,相當容易,中美都有做。

法官是要對雙方公平來作判決,
法官要維護司法公正已經是立場,不能話自已中立,是否公正無意見,無所謂。
香港是正義中國領土,自然站在正義一方,不與魔鬼為伍。若講有立場,嘛就係正義立場囉!👍

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2022-10-7 19:55 發表

瑞士也只是相對中立。

抹黑某某是魔鬼,相當容易,中美都有做。

法官是要對雙方公平來作判決,
法官要維護司法公正已經是立場,不能話自已中立,是否公正無意見,無所謂。
魔鬼美國係軍艦,而俄遊艇純屬私人遊玩,性質已經唔同,點可以用中唔中立比較?

引用:
原帖由 鼠貓 於 2022-10-7 20:27 發表

有乜問題,外交問題係中央決定
點只外交,香港無權決定任何大小事,都跟阿爺意思,特首和高官唔洗用腦分析,幾咁嘆。

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2022-10-7 20:48 發表

咁但係香港今次已經做左決定,而且好中立喎
阿爺親俄,香港難道會制裁俄國人?立場跟中央怎能中立?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]