• 瀏覽: 41,640
  • 回覆: 223
  • 追帖: 1
+7
引用:
原帖由 u23dom 於 2022-10-7 12:56 發表
有物業都無用全用來抵押給銀行了!
而家再被揭發欠薪&無供強積金&欠稅局1400萬!!! 供貨商一定要你找數才會繼續供貨, 基本上執笠已是隨時的事!!!
即使肯供貨,都要比現金先肯比貨

引用:
原帖由 HEGSWF 於 2022-10-7 13:00 發表
疫情關買包咩事,買包又無堂食影響唔到你,疫情應該多左人買包多左生意
佢無話關包事
系關自己鈔股鈔樓事

引用:
原帖由 HEGSWF 於 2022-10-7 13:00 發表
疫情關買包咩事,買包又無堂食影響唔到你,疫情應該多左人買包多左生意
稅局追1400萬稅,即係麵包舖賺到錢,只係係第二度炒燶咗, 蝕曬啲錢

引用:
原帖由 香港終歸變漁港 於 2022-10-7 12:49 發表
D蛋糕正垃圾,好多cream, 好難食
根本自己冇水準做餅
請都吾想食

應該頂唔到幾耐

關新冠乜事?買麵包根本毫無影響,左炒右炒衰左就真

引用:
原帖由 vvoy 於 2022-10-7 09:59 發表
傳媒唔好逼死僱主
最終受害者是員工
無錯 佢地一跳制 又一大班人失業

唔知凱C過唔過到呢一關??

數十間分店呀...

個協會等到間連鎖店到這地步才出手去幫員工發聲?
好像拖糧很久了,強積金沒人管理的嗎,為何公司不供強積金都沒人理

引用:
原帖由 金沙12少 於 2022-10-7 13:44 發表

稅局追1400萬稅,即係麵包舖賺到錢,只係係第二度炒燶咗, 蝕曬啲錢
又是輸晒D錢

可能 又多一間餅店 去星加坡開店 。

引用:
原帖由 LYC09 於 2022-10-7 09:37 發表
凱施餅店拖欠員工8月份薪金及強積金供款,指經營上面對嚴峻考驗。《香港01》發現,凱施餅店母公司於9月底,遭稅務局入稟追討逾1400萬元稅款,近年

...
見光死唔執都唔得,再冇供應商比貨加上成街鋪交租又出糧,有餅券朋友們快快取回攞番尾彩!

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-10-7 14:04 發表
唔知凱C過唔過到呢一關??
如果物業按上按
多數過唔到
啲債一次過追,多數都死

幾十年前恆生咪擠提,做咗匯豐嘅仔囉
十幾年前東亞都係架,但一有消息傳開,大把錢運緊去各分行先無事

有錢賺交稅都咁唔掂 汁硬

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]