• 瀏覽: 28,766
  • 回覆: 205
+2
(星島日報報道)一名美國遊客周三在梵蒂岡博物館,弄毀兩座古羅馬時代雕像。目擊者稱,該名遊客發怒,擲爛其中一具雕像,逃走時又撞跌另一具雕像,逃走時又撞跌另一具雕像,兩具雕像都受損。據報,該名年約五十歲遊客是一名美國男子。意大利《信使報》報道,他要求與教宗方濟各見面,但獲告知不能見面,於是大發雷霆,拿起一具古羅馬人頭像擲落地上,然後拔足逃跑,保安人員從後追逐期間,該名男子又撞跌另一具雕像。其中一具雕像鼻子損毀。梵蒂岡保安人員最終制服該名男子,交由意大利警方處理。據悉,兩具受損雕像估計有約二千年歷史,但消息稱並非著名藝術品。

美國惡霸惡L到, 真係當教宗係英國守門御林軍定迪迪尼的米奇老鼠, 你黎就一定陪你打卡, 教宗冇權拒絶?????

美國霸權就霸權啦, 扮乜嘢民主自由??

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/daily/article/2489915/日報-國際-教宗拒見-美遊客毀2000年雕像

如果呢個遊客係中國人, 我估會成班美狗出黎插, 但美國人喎

睇唔到睇唔到

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-10-7 07:53 發表
(星島日報報道)一名美國遊客周三在梵蒂岡博物館,弄毀兩座古羅馬時代雕像。目擊者稱,該名遊客發怒,擲爛其中一具雕像,逃走時又撞跌另一具雕像,逃走時又撞跌另一具雕像,兩具雕像都受損。據報,該名年約五十歲遊客是一名美國男子。意大利《信使報》報道,他要求與教宗方濟各見面,但獲告知不能見面,於是大發雷霆,拿起一具古羅馬人頭像擲落地上,然後拔足逃跑,保安人員從後追逐期間,該名男子又撞跌另一具雕像。其中一具雕像 ...
尾國霸權,去到邊都以為自己上等人

蓄意破壞,在哪兒審呢?

Eddie 呢?! 咪掛住拉黑圍爐啦

引用:
原帖由 剎華 於 2022-10-7 08:01 發表
蓄意破壞,在哪兒審呢?
美軍在日本, 南韓殺人強姦當地人都冇當地執法司法可以處理,

小小天主教國, 夠膽對抗惡美???我估悶聲送瘟神居多!

曱甴吾敢入來

中國人對教宗係尊敬, 陳日君直頭見到要低頭

但美國人當佢米奇老鼠....打卡點

阿香港天主教黑暴你地敢言嗎??

美國人不好惹,教宗下次醒目d喇。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-10-7 07:53 發表
(星島日報報道)一名美國遊客周三在梵蒂岡博物館,弄毀兩座古羅馬時代雕像。目擊者稱,該名遊客發怒,擲爛其中一具雕像,逃走時又撞跌另一具雕像,逃走時又撞跌另一具雕像,兩具雕像都受損。據報,該名年約五十歲遊客是一名美國男子。意大利《信使報》報道,他要求與教宗方濟各見面,但獲告知不能見面,於是大發雷霆,拿起一具古羅馬人頭像擲落地上,然後拔足逃跑,保安人員從後追逐期間,該名男子又撞跌另一具雕像。其中一具雕像 ...
美國係邪惡軸心

引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 2022-10-7 08:06 發表
曱甴吾敢入來
敢聲咩???主子喎

俾佢地捉去簷上姦完, 醜行成笑話, 都仲要沾沾自喜, 曱甴同洗腦喪屍無異!

高尚嘅美狗.

引用:
原帖由 剎華 於 2022-10-7 08:01 發表
蓄意破壞,在哪兒審呢?
好彩唔係喺香港審,如果唔係,一句唔排除一時貪玩就放人。

成兩千年的聖物, 咁就被美國霸權打爛咗喎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]