• 瀏覽: 122,868
  • 回覆: 842
+14
兩名女子周三(5日)在港鐵東鐵線列車車廂內批評在場的乘客未有向小童讓座,隨後與乘客爆發口角衝突,更導致列車一度暫停行駛,相關影片在網上

很能投訴喎,

但新聞內, 影到那坐位冇油紅色喎, 扮乜嘢關愛坐呀

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1877680/即時-港聞-東鐵讓座衝突-兩事主現身哭泣大控訴-你哋咒細路仔係唔啱

兩人分別名為Sarah(化名)及陳太(化名)。Sarah是BBC(British Born Chinese華裔英國人)???

英國咁高尚, 做乜扮台灣??

讓長者係應該,但小朋友就可讓可唔讓。

個位冇油紅色, 扮乜嘢關愛坐呀

附件

坐位.png(728.09 KB)

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-10-7 00:48 發表
兩人分別名為Sarah(化名)及陳太(化名)。Sarah是BBC(British Born Chinese華裔英國人)???

英國咁高尚, 做乜扮台灣??
所以咪話佢ON鳩
我老公係西人
我老公係美帝西人

咁L高級BBC
座頭等囉

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-10-7 00:46 發表
兩名女子周三(5日)在港鐵東鐵線列車車廂內批評在場的乘客未有向小童讓座,隨後與乘客爆發口角衝突,更導致列車一度暫停行駛,相關影片在網上

咒細路係衰所以佢哋要檢討如何有效保護細路。

港燦老虎西見人就咬

引用:
原帖由 賭爸 於 2022-10-7 00:59 發表

所以咪話佢ON鳩
我老公係西人
我老公係美帝西人

咁L高級BBC
座頭等囉
你講得啱, 咁特權心理, 去坐頭等囉,

BBC又如何,以為自己高級啲嗎?😑

台媽玩大咗又知道7喇咩,淨係識得拎細路仔做擋箭牌

依家唔係個大人慘 而係個細佬慘
比人知道哂個老母咁撚惡 大個後好影響在學校的形象(惡霸老母 朋友仔都交唔到就死)

無得坐又點?

我公道啲話男人唔啱,
點解?
因為無屌死呢兩個白婆

從來唔會讓坐畀啲細路仔

引用:
原帖由 hk_mask 於 2022-10-7 01:04 發表
BBC又如何,以為自己高級啲嗎?😑
黃毛無出聲

主題標籤 #港鐵
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]