• 瀏覽: 8,014
  • 回覆: 35
石油輸出國組織及盟國(OPEC+)10月5日同意大幅減產,以提高原油價格。美媒10月5日稱,OPEC+的決定是一個訊號,顯示美國總統拜登(Joe Biden)對波

拜登醒未?
世界早已唔係老奉聽美帝枝笛!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/822598/opec-同意大幅減產-美媒-拜登對波斯灣產油國影響力遠低預期

應該是美國對產油國影響力遠低預期

制裁曬所有OPEC+國家,所有石油出口都要限價,睇下你OPEC+國家驚唔驚!

割唔到韭菜,就要俾d「顔色」佢

老尾仲唔拎包洗衣粉去搶

引用:
原帖由 ron11 於 2022-10-7 00:59 發表
制裁曬所有OPEC+國家,所有石油出口都要限價,睇下你OPEC+國家驚唔驚!
制裁所有成員國不准用美元交易石油!

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2022-10-6 21:38 發表
石油輸出國組織及盟國(OPEC+)10月5日同意大幅減產,以提高原油價格。美媒10月5日稱,OPEC+的決定是一個訊號,顯示美國總統拜登(Joe Biden)對波

有影響力既
美國叫增產,油組就減產
下次醒啲,叫減產,咁佢地就增產囉!

引用:
原帖由 好逸惡勞 於 2022-10-7 00:54 發表
應該是美國對產油國影響力遠低預期
對非洲、亞洲、南美洲都係。
死跟美帝的只剩下歐洲同四眼,連新西蘭都想跳船

引用:
原帖由 cardreadermp3 於 2022-10-7 01:04 發表
割唔到韭菜,就要俾d「顔色」佢
又嚟?
阿拉伯之春2.0?

引用:
原帖由 paulchen 於 2022-10-7 01:12 發表
老尾仲唔拎包洗衣粉去搶
拜登以為美帝好勁,想一個打十幾個?

歐美近年的卑劣品行已令西方白人的國際信譽和影響力大減.

沙特應該好快會被篤灰話藏有大殺傷力武器,然後世界警察就會出黎維持正義,順便拎d油番屋企用。

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2022-10-7 02:38 發表

對非洲、亞洲、南美洲都係。
死跟美帝的只剩下歐洲同四眼,連新西蘭都想跳船
歐洲俾自己大佬玩到就黎斷氣

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]