• 瀏覽: 25,537
  • 回覆: 147
+7
引用:
原帖由 假波多 於 2022-10-7 00:59 發表
再見喇香港
三跑可以暫停 已經用唔著
用下腦就知點解哩間航空公司要停飛哩條航班喇, 淨係成本都輸9晒喇, 點同人競爭, 成日掛住打飛機

沒有關係,反正中俄好快會殺死所有美畜,成為歐洲同北美嘅新主人,到時再去 !

引用:
原帖由 ChatLaw 於 2022-10-7 00:51 發表

Thanks.  I aslo searched and found it in internet.

https://www.thestandard.com.hk/s ... -fly-HK-skies-again

其實全球經濟大倒退,好似今年蘋果滯銷空運都巾靚價,海運都唔洗講。

人地搵借口收縮而已。

其實國泰最緊要係復飛俄羅斯領空,縮短番歐美到港的飛行距離,咁就真係幫到香港。

https://www.thestandard.com.hk/breaking-news/section/4/195517/Virgin-Atlantic-pulls-out-of-Hong-Kong,-closes-offices

人地都話係香港線喺疫情前已經盈利下降,宜家仲因為俄羅斯領空問題令成本增加,所以先cut香港線。

但人地準備重開上海線呀。

我地特首話背乜中央 怕你啲外國勢力咩😂
都係呢句 生意好

唔來就過煮, 歐美等食屎

引用:
原帖由 神殿老子 於 2022-10-7 00:45 發表

剛剛好,大灣區航空可以接手。
點接手??佢架飛機飛唔到長途架低能白痴,哈哈。

引用:
原帖由 Alcohol618 於 2022-10-6 21:33 發表
都已經唔係國際城市

開始cut國際航班好合理

香港要轉型做南深圳

要跟中央指示溶入大媽區

做返小漁村應該做既野

國際上既野已經係以前既事
有你咪唔係國際城市囉,快走啦,去落雨濕濕威爾斯岩你

引用:
原帖由 lovewai2 於 2022-10-6 21:15 發表
政府近日放寬入境檢疫措施,惟復常在望之際,英國維珍航空卻宣布無限期停飛來往倫敦及香港的航班,並關閉香港辦公室。雖然政府已放寬本地機組人員的

用腳安法即刻將兩間公司拉返黎咪得

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-10-6 21:21 發表

原來實情係咁既,無俄空域,活不下去了
扮訓嘅人係最困難叫醒的

引用:
原帖由 Cloud1234 於 2022-10-6 21:38 發表
佢唔做自然有人做,最大得益者係CX
正確,益了國泰,少了競爭

有錢賺時就會死返嚟

香港有咩損失?客戶重回香港公司,係好消息喎。有咩人-定要坐維珍先嚟香港?

引用:
原帖由 Vhhh1 於 2022-10-7 01:54 發表

點接手??佢架飛機飛唔到長途架低能白痴,哈哈。
冇飛機買咩 ???

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]