• 瀏覽: 25,526
  • 回覆: 147
+7
引用:
原帖由 lovewai2 於 2022-10-6 21:15 發表
政府近日放寬入境檢疫措施,惟復常在望之際,英國維珍航空卻宣布無限期停飛來往倫敦及香港的航班,並關閉香港辦公室。雖然政府已放寬本地機組人員的

剛剛好,大灣區航空可以接手。

引用:
原帖由 Alcohol618 於 2022-10-6 21:33 發表
都已經唔係國際城市

開始cut國際航班好合理

香港要轉型做南深圳

要跟中央指示溶入大媽區

做返小漁村應該做既野

國際上既野已經係以前既事
💰賺大把人做

從香港飛往英國的阿聯酋航空航班
英航停香港倫敦航班逾年 擬12月6日復飛 經濟艙票價約$5000

引用:
原帖由 productdesigner 於 2022-10-7 00:45 發表

💰賺大把人做

從香港飛往英國的阿聯酋航空航班
英航停香港倫敦航班逾年 擬12月6日復飛 經濟艙票價約$5000
"英航停香港倫敦航班逾年 擬12月6日復飛 經濟艙票價約$5000"

有冇消息來源?

引用:
原帖由 Alcohol618 於 2022-10-6 21:33 發表
都已經唔係國際城市

開始cut國際航班好合理

香港要轉型做南深圳

要跟中央指示溶入大媽區

做返小漁村應該做既野

國際上既野已經係以前既事
十四五規劃唔係咁喎
共產黨叫香港國際化
咁香港有部份人唔鍾意共產黨
會唔會正正就係依部份人唔想香港係國際城市呢

維珍本來多唔多航班呢?

引用:
原帖由 hfceddie 於 2022-10-7 00:47 發表

"英航停香港倫敦航班逾年 擬12月6日復飛 經濟艙票價約$5000"

有冇消息來源?
source
https://www.hk01.com/社會新聞/814651/通關-英航停香港倫敦航班逾年-擬12-6復飛-經濟艙票價約-5000

引用:
原帖由 songsong17 於 2022-10-6 21:20 發表
唔玩咪過主, 唔送..

仲有, D小黃人以前仲屈中共為經濟唔重視人命, 其實小黃人同西人先係d咁既人...
正確,班黃人罔顧市民性命
政府要堅持清零政策,市民健康先係第一位
我地唔可以比外國勢力得逞

引用:
原帖由 hfceddie 於 2022-10-7 00:47 發表

有冇消息來源?

呢個係9月14號既新聞,但尋日先話停飛,而且預訂左既機票可以退飛

引用:
原帖由 songsong17 於 2022-10-6 21:20 發表
唔玩咪過主, 唔送..

仲有, D小黃人以前仲屈中共為經濟唔重視人命, 其實小黃人同西人先係d咁既人...
呢個的確係,歐美根本不重人命

睇下歐美死幾多老人👴

佢哋可能唸死多啲老人減少政府醫療支出💰

睇返中國係等疫苗再等 特效藥

可能都有老人家因疫而死,但會死少好多

邊間,又唔開名,記者講就係?

再見喇香港
三跑可以暫停 已經用唔著

引用:
原帖由 lovewai2 於 2022-10-6 21:15 發表
政府近日放寬入境檢疫措施,惟復常在望之際,英國維珍航空卻宣布無限期停飛來往倫敦及香港的航班,並關閉香港辦公室。雖然政府已放寬本地機組人員的

聽新聞講是航道問題喎, 因要飛經俄羅絲
唔好吹得就吹, 上網找LONDON TO HONG KONG AIRLINE ROUTE 都見到要經俄羅絲, 如果唔經, 會食油D
唔是拉直線就慳油, 要睇埋時差,向東定向西, 而且地球是圓的
不過黃人是唔明的, 因為為反而反
https://www.fly4free.com/flight-deals/europe/non-stop-flights-from-london-to-hong-kong-for-just-398/

有LINK 有真相

附件

airline route.png(227.37 KB)

airline route.png

引用:
原帖由 superhenry2004 於 2022-10-7 00:58 發表
邊間,又唔開名,記者講就係?
傳, 擬, 欲

消息:再有歐美航空公司隨維珍航空告別香港 促再放寬檢疫

國泰得益最大

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]