• 瀏覽: 14,699
  • 回覆: 66
  • 追帖: 1
+2
老實,2000喺積金局做個,上至dept head,下至recipient… 全部都要人介紹先入得!

政府部門從來都係咁

唔好好似警察偷嘢都判無罪咁判啊!

方方面面底面各一浸 係喇喎

又係食環署

引用:
原帖由 siuroy123 於 2022-10-6 17:15 發表
廉政公署今日(6日)落案起訴一名現任及七名時任食環署首席小販管理主任公職人員行為失當,控告他們涉嫌在「2019年助理小販管理主任招聘」中,未有

拉得好

所以我話小黃人放小黃人入職唔係亂講
被優待嘅,八九不離十係小黃人(所謂法術人,乜柒修仙嗰啲)
但鬆章嘅可能想臨退休攞啲著數,唔一定係鬼力人

一間公司請咗小黃人,只要薪休良準,小黃人就會閪毛lunh閪毛咁帶其他小黃人入職

小黃人認為自己係天上嘅神仙
因為犯錯被罰落凡間
佢地手拖手咁跌落嚟降世
所以比親人更親
實際上係全員惡棍,著魔引入非此世之力嘅賣國賊
明白佢地呢個諗法,就知佢地做嘢點解咁奇怪

我至鐘意踼爆鬼力人嘅秘密
打橫行逼我養佢地喎
依家秘密爆出嚟,無得再打橫行喇

引用:
原帖由 飛劍龍 於 2022-10-6 17:24 發表
皇親國戚自己友, 做起嘢嚟同聲同氣,  更有默契............
係呀
所以要欺男霸女姦劫殺都無事
就要埋堆
咁佢地多個部門串連運作
幾傷天害理都唔洗坐
幾正呀
貪腐最嚴重嘅地方都比唔上小黃人圈子

明知係姦劫殺
因為係手拉手由天上跳落嚟降世嘅神仙(實際係引入非此世之力被世界追住打嘅渣)
所以都唔會阻止,告發,仲幫手埋屍

引用:
原帖由 hk_mask 於 2022-10-6 17:25 發表
食環都有裙帶關係...🤮
小黃人多嘅地方
必定貪腐嚴重
文明倒退

引用:
原帖由 肥仔xxx 於 2022-10-6 18:01 發表
益自己人係非物質文化遺產之一,代代相傳
小黃人代代相傳
一間公司,只要薪優良準
但凡請咗一個小黃人,就會閪毛lunh閪毛咁帶人入職
而且仲有繫統咁將非我族類趕走
瘋狂電話騷擾(有投訴有讚,等人以為受害者被玩識反擊,知情並參與,但唔同公司講)
扮財務公司(甚至係財務公司嘅小黃人打去追債)
帶人上公司鬧事
閪客玩嘢
反正小黃人閒人多,一吹雞隨時百幾人應機搞事
只要係破壞世界,小黃人就會好有熱情,因為佢地背叛世界,為咗特異功能(法術),引入非此世嘅力,受力嘅影嚮,破壞世界係佢地最想做嘅事

引用:
原帖由 siuroy123 於 2022-10-6 17:15 發表
廉政公署今日(6日)落案起訴一名現任及七名時任食環署首席小販管理主任公職人員行為失當,控告他們涉嫌在「2019年助理小販管理主任招聘」中,未有

政府大工程  唔少標書係咁
大鱷又捉唔到
捉埋d小雞做戲交功課

引用:
原帖由 tom012345 於 2022-10-6 18:03 發表
見到食環犯法班藍絲最開心, 終於唔洗比超懶超愛犯法香港警察攞哂彩, 其他職業犯法點會無幾千點擊分分鐘有幾萬
如果係香港警察就幾百都算多了
呢個回覆證明食環係小黃人基地
驚以後再無得咁樣入職

抵死

引用:

冰山一角,邊算係新聞

引用:

食環根本系最懶最吾做野既仆街部門,白支納稅人的公帑,所以佢地當系油水位好多人想做

引用:

以為汁咗粒

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]