• 瀏覽: 24,002
  • 回覆: 127
  • 追帖: 1
+6
2019年10月1日,多區均有反修例示威活動,一對年輕情侶在沙田參與暴動,他們否認控罪,經審訊後今於區域法院同被裁定罪名成立。

法官謝沈智慧指斥兩被告的解釋屬天方夜譚,當時現場猶如戰場,烽煙四起煙霧彌漫,被告卻聲稱不知道發生何事,說法實在荒謬及違反常理。

被告謝浩綸(21歲,學生)及熊詩婷(20歲,牙醫助護),他們同被控於2019年10月1日,在沙田正街與獅子山隧道公路的交界處附近與其他不知名人士參與暴動。

2019年10月1日,多區均有反修例示威...

我19年荃灣站見到班黃畜曱甴攞住支鐵通入地鐵站打d八達通機,我見佢快黎到,我都跑快兩步走啦

新聞來源連結:
https://www.stheadline.com/港聞/3150926/

認罰可以減輕刑期,點解唔認罰呢!

引用:
原帖由 好逸惡勞 於 2022-10-6 12:14 發表
佢地以為法庭都係網上討論區咁,講下啲聞酸野,作下啲膠理由就有好多人附和贊同,好易甩身

呢兩隻曱甴又想講大話瞞天過海,點知俾官識穿左,佢哋真係自取其辱
呢兩隻曱甴的人生將會非常精彩

引用:
原帖由 cb600 於 2022-10-6 11:52 發表
2019年10月1日,多區均有反修例示威活動,一對年輕情侶在沙田參與暴動,他們否認控罪,經審訊後今於區域法院同被裁定罪名成立。

法官謝沈智慧指斥兩被告的解釋屬天方夜譚,當時現場猶如戰場,烽煙四起煙霧彌漫,被告卻聲稱不知道發生何事,說法實在荒謬及違反常理。

被告謝浩綸(21歲,學生)及熊詩婷(20歲,牙醫助護),他們同被控於2019年10月1日,在沙田正街與獅子山隧道公路的交界處附近與其他不知名 ...
支持重判黃畜!!!!搞到香港咁!!!!!

又唔使咁重,判拾年捌年好啦。

但可能判時個官又話要俾機會曱甴改過,守行為一年。
諗諗下今晚都係唔好斬料止。

兩隻曱甴,洗定個八月十五啦

曱甴爬山,一齊坐監!

引用:
原帖由 好逸惡勞 於 2022-10-6 12:14 發表
因為曾經有官話「不排除」暴動犯想「見證歷史」,因而放人

認罪咪笨七,搏一搏好過

引用:
原帖由 cb600 於 2022-10-6 11:52 發表

被告謝浩綸(21歲,學生)及熊詩婷(20歲,牙醫助護),他們同被控於2019年10月1日,在沙田正街與獅子山隧道公路的交界處附近與其他不知名 ...
Congrats

天方夜譚又如何?咪又係超輕判?…

有案底, 咁就玩完

D人short上腦,成日以為犯法講D無人信既籍口出黎就得。
官講得岩呀,簡直係「天方夜譚」。
要重判呀。

同佳真係曳

引用:
原帖由 chandaiman05 於 2022-10-6 13:57 發表

支持重判黃畜!!!!搞到香港咁!!!!!
搵唔到藤條點重判啊?!

主題標籤 #八達通
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]