• 瀏覽: 26,443
  • 回覆: 102
+4
引用:
原帖由 IPOMan 於 2022-10-6 18:39 發表

朋友, 你自己在 Google做2嘢指頭運動, 星加坡我去過成 10 次, 每次去都有新吸引景點, 我現在最想去睇嘅就係佢個樟宜機場最新森林瀑布, 世界級!  
我係講自然旅遊資源,人為既,任何一個地方都可以搞,杜拜都好勁架,人為野。

引用:
原帖由 急焦長長壽包 於 2022-10-7 04:51 發表

數據已說明了一切

新加坡🇸🇬樓市升
香港🇭🇰樓市跌
原來你睇完我簡簡單單既回應居然都理解唔到,真替你擔心
我咪講左,就係因為新架坡競爭對手on9,比哂機會新加坡囉,並非新加坡有甚麼獨特之處。

引用:
原帖由 巴黎簽左個癈人 於 2022-10-7 12:42 發表

我係講自然旅遊資源,人為既,任何一個地方都可以搞,杜拜都好勁架,人為野。
人地星加坡就係勁, 白手慶家, 勿資源都無, 只有太陽都做到綠洲城市,環保先鋒, 世界金融中心, 亞洲練油中心, 由馬國輸入原水, 潔淨後賣返俾馬國。

引用:
原帖由 巴黎簽左個癈人 於 2022-10-7 12:10 發表

你講咁多,咪就係人為既野囉,呢樣味就係突顯左特區政府既既無能,同香港商家佬既短視同狹隘,眼中只得地產,呢個就係我經常不滿既原因,不只在於疫情,一直以來都係。
講旅遊資源,新架坡0,香港係比對手多出不止那麼一丁點,先唔講人為既,比如迪士尼,海洋公園呢D,講大自然,所謂綠色旅遊,其實大多外地遊客,尤其外國的,佢地反而希望到著眼於綠色旅遊,香港雖然不及外國般壯麗境色,但亦坐擁西貢後花園同新界等美風境, ...
奴才施政要睇主人面色

新加坡有賭場、有F1,其實香港都有,只不過在澳門啫。
香港無論在客運力、基建、配套、人手都有不足,宣傳都吾準攪,應該完全沒有機會。

反對的人真是要想一下,佢地其實想點攪......

引用:
原帖由 Sailing_ship 於 2022-10-7 13:36 發表
新加坡有賭場、有F1,其實香港都有,只不過在澳門啫。
香港無論在客運力、基建、配套、人手都有不足,宣傳都吾準攪,應該完全沒有機會。

反對的人真是要想一下,佢地其實想點攪......
冇人反對香港重新發展捕魚業,可以去馬。

引用:
原帖由 dylan_l 於 2022-10-7 13:27 發表

奴才施政要睇主人面色
唔太明你想表達乜?

香港除左商場都冇嘢玩

引用:
原帖由 IPOMan 於 2022-10-7 13:21 發表

人地星加坡就係勁, 白手慶家, 勿資源都無, 只有太陽都做到綠洲城市,環保先鋒, 世界金融中心, 亞洲練油中心, 由馬國輸入原水, 潔淨後賣返俾馬國。
我冇話佢唔叻喎,我由開始只係話佢旅遊資源係O,之所以吸引人,係因為競爭對手柒,好老實講,你所講既甚麼人工森林,邊個做唔到,係做唔做姐,當初西九個天蓬概念都好勁架,不過比人Ban左姐,杜拜一個沙漠,都搞到好勁,人工野,不外乎錢姐。

我係香港人都唔支持香港啦 , 想支持,但 一叫香港加油即刻收監 , 香港冇㗎啦做番禺講啦 ,祝願 星加坡加油

引用:
原帖由 takngaihk 於 2022-10-7 14:42 發表
我係香港人都唔支持香港啦 , 想支持,但 一叫香港加油即刻收監 , 香港冇㗎啦做番禺講啦 ,祝願 星加坡加油
叫‘新加坡加油’唔知有冇犯國安法,小心。

等內地開完20大或者就有空間放寬,唔駛急

引用:
原帖由 IPOMan 於 2022-10-6 18:39 發表

朋友, 你自己在 Google做2嘢指頭運動, 星加坡我去過成 10 次, 每次去都有新吸引景點, 我現在最想去睇嘅就係佢個樟宜機場最新森林瀑布, 世界級!  
香港最新係水上樂園,等疫情過咗都想去玩下。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]