• 瀏覽: 26,381
  • 回覆: 102
+4
復常勢不可擋,香港旅遊發展局預告,當政府宣布實施「0+0」之後,便會啟動逾億元全球宣傳活動,由明星、商界名人向海外打招呼,歡迎遊客回來香港,相信商務旅客會率先來港,並會重點宣傳東南亞短途市場。

會唔會拍一套新宣傳片,個個明星同市民戴住口罩話歡迎旅客來港旅遊? 同埋送出口罩禮品包比旅客?

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/等政府宣布-00-旅發局預告即啟動逾億元全球宣傳攻勢-235526260.html

陳淑莊: 市民支持便支持, 我可以繼續反對囉.
億元宣傳費全給自己友,中國萬歲

醒少少啦比卡超,配合埋全民除罩先有大成效,唔好比香港淪為東亞病夫

引用:
原帖由 mhz 於 2022-10-6 10:43 發表
醒少少啦比卡超,配合埋全民除罩先有大成效,唔好比香港淪為東亞病夫
可能遊客想體驗下30度戴住口罩行街呢!淨返香港獨有的旅遊體驗。

根本以前都少外國遊客,多數係大陸遊客,宣傳咩丫,通大陸關同取消疫苗通行証先啦

唔係潑冷水,香港咁細有什麼旅遊吸引力,購物天堂今時今日去日本泰國新加坡也可以,古跡又無太多特別,主題公園細過人,疫情後全世界都洗晒牌,仲食老本真有點擔心。

應運用資源改善旅遊景點,如活化粉嶺高球場,增加景點,經濟及休憩並存,市民也得益

引用:
原帖由 Joeycky 於 2022-10-6 12:02 發表
唔係潑冷水,香港咁細有什麼旅遊吸引力,購物天堂今時今日去日本泰國新加坡也可以,古跡又無太多特別,主題公園細過人,疫情後全世界都洗晒牌,仲食老本真有點擔心。
以前連日本仔都嚟香港買返日本相機

因為在日本買貴過在香港買

今時今日香港經泡沫炒賣 推到世界頂級

特色?? 每個旅遊地區都有當地排檔當地食物
香港地產迫哂地檔入鋪 平民小食都成中上產價格

唔通遊客嚟香港食老麥??

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2022-10-6 12:07 發表
應運用資源改善旅遊景點,如活化粉嶺高球場,增加景點,經濟及休憩並存,市民也得益
點活化粉嶺高球場? 起商場?

未夠,要全面復常先夠

引用:
原帖由 Joeycky 於 2022-10-6 12:02 發表
X2, 香港係東南亞沒有什麼吸引力, 的遊客坐飛機來香港 shopping ? 點同泰國,日本和星加坡鬥 !

引用:
原帖由 onnam 於 2022-10-6 12:22 發表

點活化粉嶺高球場? 起商場?
劃分,休間,燒烤,露營區....多用途公園, 不是齋行果隻

引用:
原帖由 the_cardigans2 於 2022-10-6 13:43 發表
幾時取消防疫措施!防左3年咩都夠啦
寧願中多次

引用:
原帖由 onnam 於 2022-10-6 10:25 發表
復常勢不可擋,香港旅遊發展局預告,當政府宣布實施「0+0」之後,便會啟動逾億元全球宣傳活動,由明星、商界名人向海外打招呼,歡迎遊客回來香港,相信商務旅客會率先來港,並會重點宣傳東南亞短途市場。

會唔會拍一套新宣傳片,個個明星同市民戴住口罩話歡迎旅客來港旅遊? 同埋送出口罩禮品包比旅客?

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/等政府宣布-00-旅發局預告即啟動逾億元全球宣傳攻勢-235526260.html
其實我想問香港身為全球新冠最嚴重地區,
現在還有咩地區無對香港發出黑色旅遊警示?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]