• 瀏覽: 27,046
  • 回覆: 107
放寬慢吞吞,市民窮到燶

政府收到晒d 安心數據, 有幾多人用心照.

冬季呼吸道病症會更嚴重 希望病毒手下留情

引用:
原帖由 tkglobe 於 2022-10-6 11:47 發表

呢啲叫做與時並進, 唔係好似啲防疫L咁一成不變
變?咁出事又磚家負責?

送長者去死 絕不手軟

好消息

苦等左三年既全民檢測配合停工停學停市停交通工具同禁足,睇黎都只係泡影 

引用:
原帖由 wsp 於 2022-10-6 11:03 發表

師兄如果你有睇微博
你會見到一班專家
而家除非有真正突破性進展
譬如paxlovid被FDA批准使用
而家已經唔太願意評論疫情或疫苗
大家都感覺到呢個已經唔係社會健康事件
而係政治事件
所以都係少出聲為妙
冇打針,等緊康希諾研發果隻吸入式疫苗賣黎香港,只要吸5秒就身產生抗體,又安全又方便又唔痛 

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2022-10-6 09:46 發表
本港昨增3,642宗新冠肺炎確診,單日數字較前日多300多宗,包括324宗輸入個案。自上月26日實施「0+3」入境安排以來,輸入個案由首7日的約200宗,新增至過去3日各逾270宗,但整體確診數字未見明顯反彈。政府專家顧問、中大呼吸系統科講座教授許樹昌認為,若「0+3」實行兩周後疫情沒有明顯反彈,政府便應在11月前考慮

...
咁一定爆過,而家有措施,冇就病毒自由行,入境日日都係有病,你又話要取消措施,個邊不停強檢,專攪屋園
上海街,彌敦道個d 就永遠唔駛檢,個d 人唔會病ge

引用:
原帖由 mhz 於 2022-10-6 10:41 發表
比卡超仲唔搞撤口罩令?帶一世口罩痴線咩
撒左你唔帶,你咪死快d 囉,你成家一定比你野哂

引用:
原帖由 天魔煞 於 2022-10-6 12:28 發表
所以如果撤口罩嘅話,我唔支持
唔係因為驚新冠,係因為驚流感爆
點都好,過咗秋冬季先好撤消口罩令啦

冇安心咁大陸點知你行蹤

群體免疫

引用:
原帖由 天魔煞 於 2022-10-6 12:28 發表
其實只要繼續用口罩,放寛d都唔怕,最怕d撚樣明明有病都唔用口罩周圍傳。

成日話唔用口罩舒服d既撚樣就知果d係自L私既人。

明顯果d人既老豆老母都俾佢黑死晒
身邊冇老人家。

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2022-10-6 09:46 發表
本港昨增3,642宗新冠肺炎確診,單日數字較前日多300多宗,包括324宗輸入個案。自上月26日實施「0+3」入境安排以來,輸入個案由首7日的約200宗,新增至過去3日各逾270宗,但整體確診數字未見明顯反彈。政府專家顧問、中大呼吸系統科講座教授許樹昌認為,若「0+3」實行兩周後疫情沒有明顯反彈,政府便應在11月前考慮

...
之前幾十單就要封大陸關,

現在日日幾千單,
日日死幾個人就當防疫完成!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]