• 瀏覽: 18,575
  • 回覆: 133
+2
引用:
原帖由 HEGSWF 於 2022-10-6 09:38 發表
金仔又玩野
可能中俄通水俾佢,唔係點知反導彈系統對低空飛彈未能全效?
不過民航高度3000以下正常都是該國自己負責擊落,所以美國都唔係一定有責任。加上攻擊民航用空域等同開戰,真係北韓先敢咁做。
但事件就暗示俄羅斯可以能已將飛彈佈防在俄羅斯國境南部地域,因為金仔飛彈射唔到英國咁遠,維珍唔做即成條英向東飛航線都可能被擊落,太危險所以唔開行。🤔

引用:
原帖由 touya08 於 2022-10-6 09:42 發表
全世界在指摘北約, 令俄烏戰爭發生, 並一直讓它惡化
日本都有責任,點會成粒飛彈飛過哂國境頭頂完全無用炮兵出手擊落?真係當日北韓緊張局勢是扮野?

引用:
原帖由 人品大爆發 於 2022-10-6 10:14 發表

咪打北韓囉,反正金仔又打唔贏
俄羅斯到時又會有借口出兵幫手,因為北韓都是行共產。所以點解俄羅斯咁想其他國家行共產,因為一有事可以借口幫手出兵。當然真正目的是……

引用:
原帖由 octopus29345 於 2022-10-6 23:02 發表

日本都有責任,點會成粒飛彈飛過哂國境頭頂完全無用炮兵出手擊落?真係當日北韓緊張局勢是扮野?
日本D撒德係要美國授權碼先可以啓動,做狗被打只能眼望望

美國助烏克蘭軍火
五十步笑一百步.

點解美國咁鍾意調返轉頭嚟講, 明明係佢成日挑撥離間又話資助呢個打仗嗰個打仗, 繼烏克蘭, 又不停挑撥台灣同中國根本台灣就係屬於中國嘅,

幾時輪到佢玩咁多嘢同埋佢有乜嘢資格喺台灣設立軍事基地, 根本就係美國成日都要搞咁多事, 製造好多國與國之間嘅不和, 從而令到國與國之間嘅發展停滯不前,

從而達到美國相有嘅目的就係嗰啲發展中好強嘅國家, 大家因為有少少唔會矛盾而製造不和, 繼而動武, 咁嗰啲發展緊好強嘅國家就會 掛住爭拗同埋開戰與唔開戰之間疏忽咗其他嘢, 咁樣就係美國嘅目的,

美國怕國與國之間嘅發展會超前於美國, 所以成日從中挑撥, 其實世界各國唔好再睬佢唔好再中佢計,

美國究成日挑釁中俄啦,惡人先告狀

美國日日China China 

美國會係兩年分裂並消失,亦會被其他國家分佔土地,好似以前中國咁,大家準備花生啦😁

引用:
原帖由 touya08 於 2022-10-6 23:09 發表

日本D撒德係要美國授權碼先可以啓動,做狗被打只能眼望望
為對應中國在南海擴張,美國應有售賣反導彈系統俾日本防禦,但今次是金仔低空射飛彈,日本都未用導彈還擊。

街邊生滋狗吠,可以不理

中俄朝:咬我食

支持金仔吹咩

引用:
原帖由 豆芽生 於 2022-10-6 09:41 發表
你尾國日日挑釁中俄啦
仲揾埋台灣挑釁中國

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]