• 瀏覽: 76,963
  • 回覆: 4
  • 追帖: 5
+26
引用:
原帖由 囍餅 於 2022-10-5 22:27 發表
有個Coco哥口是心非話英國好正,個女可以騎馬滑雪,實情有苦自己知,好可憐
條躝癱近期咩環境

引用:
原帖由 囍餅 於 2022-10-5 22:49 發表

扮曬嘢話自己唔係交好多電費煤氣費 話淨係買樓嘅錢是唱英磅 其他錢都係揸美金 扮到自己好英明的形象 其實佢係柒到冇朋友 睇佢好睇過馬戲團

裝修間屋又爛尾 英國真係唔係人住嘅地方
鑊L鑊馬後砲補飛
蓮登都係咁恥笑

引用:
原帖由 囍餅 於 2022-10-6 00:32 發表
香港背靠祖國 資源豐富 價廉物美 喺外國就唔係喇 想食好啲嘅生果都冇 中國菜又太貴 海產類又唔新鮮。

今日先食完百香果 齒頰留香 又便宜又有益 諗下外國都冇呢啲嘢食 香港先係全世界最好嘅地方。

住在香港的很多日本人 都話香港是全世界最好住的地方。
睇下Youtube果啲May呀Lingmuk呀
仲有個攝影師橘乜鬼野, 香港生活樂不思蜀
用掃帚攆都唔走

引用:
原帖由 大貓主 於 2022-10-6 00:50 發表

未試過係外國生活,更會覺得外國啲屋大。其實係外國住,個個都係住咁大間屋。Coco 哥好似大鄕里咁,佢哋 一家又無品味,間屋整得一啲都唔靚。唔識嘢咪覺得正囉。
睇吓個 Ben 叔間屋就靚喇,有taste。Coco 哥嗰啲真係行埋一邊。俾人笑死。
要貪屋大新界村屋海量供應, 爭在交通條件(冇車)肯唔肯接受
貪外國屋大, 出架車好威威,
但去到屌那星又係放唔低香港生活;
要上香港討論區, 面向香港觀眾拍片,
買香港醬料返屋企煮中菜,

屌!咁不如搬中山肇慶租樓都得啦, 鴨寮街買疊SIM卡乜網都上到
神洲任我行, 進可攻退可守
得閒返落黎又得, 「返鄉下」又唔駛淆半日機

引用:
原帖由 manmangrey 於 2022-10-6 08:58 發表

其實呢班人有樣嘢出賣左佢地,就係無論佢移去邊都係圍繞返香港,出Youtube 既觀眾群都係港人,買野返去煮中式野,叫港人買個邊D 樓,上香討,根本離唔開
香港人去到邊度
都只識做返香港人市場, 格局太細

睇下日本堆KOL
內地果班勁好多

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]