• 瀏覽: 74,654
  • 回覆: 703
  • 追帖: 5
+26
本主題由 liecharyo 於 2022-10-6 15:20 移動
引用:
原帖由 keyman98 於 2022-10-7 23:06 發表

上面已經答佐啦!
就係東歐個班低技術人仕走佐,英國正正需要低技術人仕,例如工人,貨車司機呢D低技術人仕呀,智障因為平時吾睇新聞或只愛用政治角度的看新聞,又怎知道英國正需要這些低技術人仕。

呃到人當然叻仔,連自己都呃埋就正蠢仔

白人至上 不考慮

引用:
原帖由 imad 於 2022-10-8 01:54 發表

呃到人當然叻仔,連自己都呃埋就正蠢仔
大學喎

超級有錢既去邊都冇問題
得一千萬樓下既 好快用晒番黎從頭黎過

唔好返黎呀

移民就是要放棄一些東西的

引用:
原帖由 keyman98 於 2022-10-7 21:23 發表

正常人都知英國佬吾會死錯人,但正因為脫勾關係,有一大班東歐人離開英國,而現在BNO香港人正正填補這個缺口,現在過去的香港人有很多都是30-40的中產人仕再帶埋一家大細過去,小朋友過去當然冇問題,而大人有做白領,有些去到做吾到白領就做藍領,相信吾會差過東歐人,如果平時有睇過新聞的人,就知現在有人賣樓移民,帶住一舊錢過去,對英國來說都是生水,雖然在香討每天都有智障講,去得英國都是有犯罪的窮人才會去, ...
大部份都做唔到白領喎,送外賣,整餅,洗碗,佢地為小朋友將來做呢類工種鋪路,真係用心良苦

10C 點解行唔到山?成日掛住香港做標準,天氣飲食生活乜都攞住香港果套,當然會適應困難。
也難怪,凡事都以自己的設想為標準,有任何差異都是別人錯政府錯天氣錯地方錯,mind set 不變,只要求成個地球圍住自己轉。

好期待,冬天重未到

引用:
原帖由 屙唔出屎 於 2022-10-6 14:19 發表
好快慣,唔好返黎
好快慣,唔好L返黎 x 2

以為去旅行咁爽?唔捻清楚就去,恨錯難返。不如疊埋心水捱落去。

引用:
原帖由 奶露神街 於 2022-10-5 22:12 發表
【移民/英國/BNO】最近數年在移民潮中有不少港人移民到英國,當中亦有部分人因難以適應當地的天氣和文化而選擇回流。有移英港人日前就在網上分享

...
妖. 唔好返黎啦.
努力下就慣架啦.
民煮豉油係無價~

千祈唔好返嚟

果度好自由近天堂,唔好自殘返嚟獨裁嘅香港

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]