• 瀏覽: 77,086
  • 回覆: 703
  • 追帖: 5
+26
呢條 7 head Eddie#609  仲厚面皮講睇病唔使錢 比左600磅 之後就唔使錢,600磅貼士呀?

引用:
原帖由 160匹飛度仔 於 2022-10-7 11:42 發表

我係5知點運作,但我係英國讀書時睇過醫生,免費?5好咁on9啦,留學生都冇免費,更何況BNO ER
係囉!我讀書時,都係要自己去Boots / Chemist 買藥!要真金白銀科水!

引用:
原帖由 imad 於 2022-10-7 12:09 發表
呢條 7 head Eddie#609  仲厚面皮講睇病唔使錢 比左600磅 之後就唔使錢,600磅貼士呀?
咦~你哋真係好驚BNO走喎;唔係扮既, 睇得出~

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-10-7 11:45 發表

BNO Visa 你識條毛咩?仲話去過讀書;屎片呀??
5好意思,我去讀大學時都係用BNO visa,真金白銀一年30萬比英國佬,5似你地而家咁拎住本BNO去做難民

引用:
原帖由 160匹飛度仔 於 2022-10-7 12:26 發表

5好意思,我去讀大學時都係用BNO visa,真金白銀一年30萬比英國佬,5似你地而家咁拎住本BNO去做難民
啊~原來你連Visa/Passport都唔識分辨;咁真係去讀屎片囉;可憐你爹娘!!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-10-7 12:30 發表

啊~原來你連Visa/Passport都唔識分辨;咁真係去讀屎片囉;可憐你爹娘!!
你5好on9好不好?當年2000年代去英國讀書,我拎住本BNO passport一樣要student visa,落機過海關一樣要比人問長問短最後係護照上畫龜,你真以為拎住本濕9 BNO人地當你British Citizen??

引用:
原帖由 160匹飛度仔 於 2022-10-7 13:12 發表

你5好on9好不好?當年2000年代去英國讀書,我拎住本BNO passport一樣要student visa,落機過海關一樣要比人問長問短最後係護照上畫龜,你真以為拎住本濕9 BNO人地當你British Citizen??
所以咪話, 你根本唔知BNO Visa 係乜;成個藍尸咁狗衝出嚟柒, 失禮死人呀, 真係讀屎片!!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-10-7 11:39 發表

BNO Visa要申請架;你估去旅行免簽呀?!
申請有幾難呀? 97前既香港人全撚部都有呀ON9

要獲得此簽證途徑的資格,你需符合以下條件:

擁有BNO身份 – 你不需要有效的英國國民(海外)護照來證明該身份;並且如果護照過期或丟失,也無需申請新護照
通常居住在香港
具在英國居住至少6個月的經濟能力
承諾在適當的時候學習英語
得到由內政部認可診所結核病(TB)的測試證明
支付費用和移民健康附加費

依家連BNO都唔使, 英國佬等錢使呀, 咁撚低要求, 住劏房都可以申請啦

引用:
原帖由 奶露神街 於 2022-10-5 22:12 發表
【移民/英國/BNO】最近數年在移民潮中有不少港人移民到英國,當中亦有部分人因難以適應當地的天氣和文化而選擇回流。有移英港人日前就在網上分享

...
挑,呢啲垃圾又要講香港如何如何冇自由,去到英國之後又呻,叫佢自己創造個星球出嚟咪可以滿足自己嘅要求囉,正垃圾

引用:
原帖由 hkgfai 於 2022-10-7 13:52 發表

申請有幾難呀? 97前既香港人全撚部都有呀ON9
又一件廢柴, 分辨唔到Visa/Passport之不同!!

廢柴就淨係識打咀炮, 擘大你隻C眼睇下英國佬申請既要求啦, 好L高呀

要獲得此簽證途徑的資格,你需符合以下條件:
  • 擁有BNO身份 – 你不需要有效的英國國民(海外)護照來證明該身份;並且如果護照過期或丟失,也無需申請新護照
  • 通常居住在香港
  • 具在英國居住至少6個月的經濟能力
  • 承諾在適當的時候學習英語
  • 得到由內政部認可診所結核病(TB)的測試證明
  • 支付費用和移民健康附加費

我唔 L 會信嘅, 英國幾時都係咁 L 正, 永遠 NO.1

自由空氣 GOGOGO

引用:
原帖由 160匹飛度仔 於 2022-10-7 13:12 發表

Del

條阿柒唔夠人講就限制人留言,呢d咪黃屍黑暴所講既民主豉油??

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]