• 瀏覽: 76,973
  • 回覆: 703
  • 追帖: 5
+26
引用:
原帖由 奶露神街 於 2022-10-5 22:12 發表
【移民/英國/BNO】最近數年在移民潮中有不少港人移民到英國,當中亦有部分人因難以適應當地的天氣和文化而選擇回流。有移英港人日前就在網上分享

...
我最怕4:00天黑,好容易抑鬱,英國嘅食物真係好難食🤮

我去過英國八,九次,完全冇興趣長住

求下您哋,真係唔好返嚟

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-10-5 22:52 發表

點會唔知??
條毛呀?

乜唔係有「民煮豉油」乜都可忍受?

引用:
原帖由 mycarrera 於 2022-10-5 22:13 發表
千祈唔好返香港,住落就習慣
編文章是假的,英國好到不得了,有民主又有得投票,福利好,唔做野英國政苦又會照顧你,千其咪返來,返來就輸一世

肯定係假聞,我老友 Eddie 話過到英國揾到曬香港搵唔到嘅嘢,當然包括民主豉油啦!😂

引用:
原帖由 andysan4 於 2022-10-5 22:50 發表

鑊L鑊馬後砲補飛
蓮登都係咁恥笑
佢其實喺香討㗎 一講親佢就有人出嚟反駁 好心佢唔好學人做黃屎啦 蓮登仔又唔中意佢 佢又唔鍾意蓮登仔咁cheap 一味喺香討放link等人睇佢 因為佢鍾意鄉土啲讀者群 我們正常又有智慧

引用:
原帖由 囍餅 於 2022-10-5 22:49 發表

扮曬嘢話自己唔係交好多電費煤氣費 話淨係買樓嘅錢是唱英磅 其他錢都係揸美金 扮到自己好英明的形象 其實佢係柒到冇朋友 睇佢好睇過馬戲團

裝修間屋又爛尾 英國真係唔係人住嘅地方
我都費事睇佢馬後炮打咀炮,多謝Ching報告

引用:
原帖由 奶露神街 於 2022-10-5 22:12 發表
【移民/英國/BNO】最近數年在移民潮中有不少港人移民到英國,當中亦有部分人因難以適應當地的天氣和文化而選擇回流。有移英港人日前就在網上分享

...
又講話英國屋大花園大....掘個窿埋咗佢算數啦....

引用:
原帖由 Boomber123 於 2022-10-5 22:57 發表
乜唔係有「民煮豉油」乜都可忍受?
所以咪話版主naive囉, focusing on食、瞓、疴!!

係啦,差唔多啦。 BNO「 㗎」住咗一年有多啦。,有啲生存倒,有啲頂唔順回流。燒銀紙燒到咁上下就靜雞雞回來…問題係幾多。

說出了重點...就係心態要改變先得...改變唔到就要走

引用:
原帖由 囍餅 於 2022-10-5 22:27 發表
有個Coco哥口是心非話英國好正,個女可以騎馬滑雪,實情有苦自己知,好可憐
我又唔會話佢口是心非
騎馬滑雪係玩
玩就當然開心
如果老豆係有幾百億身家嘅富二代
日日都玩梗開心
不過對一般人嚟講
玩只佔人生小部分
點樣過好日常生活至係最重要嘅問題

齊上齊落,撐住呀!

我睇哂所有留言,估唔到大家一致到咁!叫班友千其唔好返嚟
真係大家真心有感而發,
容我講多次千其唔好返嚟呀,香港要乃共好慘架!有得投票重要過老豆老母架真心認同!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]