• 瀏覽: 26,555
  • 回覆: 173
真少見
竟然無屈係大陸人

台灣狗,呢度香港呀!你估呢度台灣或者大陸呀!我地港人出了全費的要坐的,年老年幼関我地港人L事呀我地香港人無責任架嘛!今次讓左人,下次我上車其他人唔讓番比我我咪好L蝕,要坐就坐的士啦係咪先吖,香港人好L醒架嘛你台灣狗要知先得架。

賤婢要坐讓一讓!

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-10-5 22:29 發表
呢個台灣媽媽身材咁差既!?

生完都可以咁唔好雙乳
台灣人最鍾意質啲垃圾比香港人㗎喇!
地溝油鳳梨酥,黑心水果!!!

乜而家啲人咁撚痴線既,人哋又唔係坐關愛坐,點解要迫人讓?

引用:
原帖由 Tpang 於 2022-10-6 00:18 發表
台灣狗,呢度香港呀!你估呢度台灣或者大陸呀!我地港人出了全費的要坐的,年老年幼関我地港人L事呀我地香港人無責任架嘛!今次讓左人,下次我上車其他人唔讓番比我我咪好L蝕,要坐就坐的士啦係咪先吖,香港人好L醒架嘛你台灣狗要知先得架。
台灣狗

仲要強調自己係台灣人唔係大陸人,台灣人又點?野蠻到閪咁真係要武統你班冚家剷

有人以為人哋係內地人,所以當時一面倒認為該媽媽錯晒。

嚟到香討,因為人哋係台灣人,所以都會一面倒認為該媽媽錯晒 😮💨

引用:
原帖由 87er 於 2022-10-5 23:10 發表

返工放工時間,
大肚婆我會讓坐~

小朋友、老人我唔會讓坐,
小朋友坐慣,大了不會讓坐,
老人家係繁忙時間出來做乜?
我喺繁忙時間聽過有老人家話無嘢做,所以遊下車河  真心癲

引用:
原帖由 thunderpig 於 2022-10-6 00:27 發表

嚟到香討,因為人哋係台灣人,所以都會一面倒認為該媽媽錯晒 😮💨
咁既行為邊度人都唔啱啦係咪啊?你叫人讓人哋講咗唔約咪算囉,你仲喺度指住嚟鬧想點啫?

引用:
原帖由 siuroy123 於 2022-10-5 22:10 發表
【港鐵/讓座】讓座問題在各地都常常引發爭議,今次地點是港鐵東鐵線列車車廂!網上今日(10月5日)下午瘋傳多段港鐵車廂內有人爭執的影片,據了解

最重點呢句,另外啲細路跑得跳得駛鬼讓座

恤衫男乘坐的不是關愛座

民進黨執政後 台灣省人變得更加粗鄙

最憎啲死窮鬼沒家教生一竇。出街就好似全世界欠左佢咁。好似上星期六,有個低能仔衝入電梯,佢老母成條街咁遠玩阿賓叫狗,沒禮沒貌齋叫「喂!同我撳住個車立啊!」當然個個人都啋佢有味。個電梯就安全又舒適咁關門直上。個靚仔仲中途跟人出咗去。

引用:
原帖由 thunderpig 於 2022-10-6 00:27 發表

所以問心一句,如果個兩個女人係白人,我諗班仆街仔會主動讓座

佢個小朋友有殘疾?
CLS 點教小朋友

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]