• 瀏覽: 26,527
  • 回覆: 173
重點是她們是什麼人種、是台灣人當然要和氣

痴線架
細路先至唔洗讓呀
佢地唔知幾多精力,甩繩馬騮咁
格硬要佢地坐喺櫈度喎,咪企高爬低踩到啲櫈污糟曬囉
老人大肚婆受傷有病呢啲就值得讓
老人雖然骨頭肌肉唔太夠力,但多數都要強,唔係個個鐘意人讓坐

總之呢,讓坐嗰四個公仔並無細路仔份
佢心痛自己仔女咪私家車接載囉
搭乜公車啫
咁細個就無曬精力,轉化咗做鬼力人,24/7被全世界追住嚟打,打到謝曬呀?

睇埋內文
雖然呢,個男人九成以為大陸人先出手嘅
但條八婆要上升到港臺關係喎
乜佢唔知中國網民成日話要武統呆灣架咩?

叫二隻呆灣雞返鄉下啦。

引用:
原帖由 siuroy123 於 2022-10-5 22:10 發表
【港鐵/讓座】讓座問題在各地都常常引發爭議,今次地點是港鐵東鐵線列車車廂!網上今日(10月5日)下午瘋傳多段港鐵車廂內有人爭執的影片,據了解

返工放工時間,
大肚婆我會讓坐~

小朋友、老人我唔會讓坐,
小朋友坐慣,大了不會讓坐,
老人家係繁忙時間出來做乜?

引用:
原帖由 siuroy123 於 2022-10-5 22:10 發表
【港鐵/讓座】讓座問題在各地都常常引發爭議,今次地點是港鐵東鐵線列車車廂!網上今日(10月5日)下午瘋傳多段港鐵車廂內有人爭執的影片,據了解

睇片聽口音就知邊度人啦
扮乜台灣人

引用:

而家香港人太高尚

所以我搭港鐵,一定唔會坐!

哇開口埋口港台關係,傻hi

引用:

黃衫媽媽自己坐緊個位

引用:
原帖由 87er 於 2022-10-5 23:10 發表

返工放工時間,
大肚婆我會讓坐~

小朋友、老人我唔會讓坐,
小朋友坐慣,大了不會讓坐,
老人家係繁忙時間出來做乜?
正解。

引用:
原帖由 fiogermi 於 2022-10-5 22:17 發表
原來係台畜
影佢嗰位女子一聽到普通話,就即刻以為大陸人,如獲至寶,即刻用手機拍攝,今次黃人抄車啦!竟然得罪佢哋嘅台灣主人,哈哈!

要有頭有尾嘅片先評論到
如果話小孩要坐, 就真係要坐果個願意讓座先得

引用:
原帖由 ENDLIKE 於 2022-10-5 22:58 發表
任何地方都有閪人
Hi人度度有,呆灣特別多

引用:

真係on 9, 點解要讓!等下幾班有位至上車!on 9媽媽

台鷄

死返去台灣啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]