• 瀏覽: 7,574
  • 回覆: 48
本港疫情處於穩定期,政府接連放寬防疫措施,但航空公司維珍航空不單止至今未安排直航機來港,更決定不按原定計劃在明年3月恢復直接來港航班。維珍

唔好俾封王一言堂,不過歡迎封王入黎討論,本人絕不做封人呢d趴街行為

好呀,返左祖國英國既黃甴又少左條路返黎呢個佢地口中既極權香港

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/財經快訊/822253/維珍航空無限期停飛往來倫敦至香港航班-宣布關閉香港辦公室

維珍好似唔可以飛過俄羅斯領空. 邊個會搭?

大灣區航空拿拿聲食埋佢條線啦

有得揾你驚冇人嚟🤑🤑

最壞的時間都過咗。而家先嚟關

引用:
原帖由 禁言又點 於 2022-10-5 18:54 發表
本港疫情處於穩定期,政府接連放寬防疫措施,但航空公司維珍航空不單止至今未安排直航機來港,更決定不按原定計劃在明年3月恢復直接來港航班。維珍

維珍航空破產未?
https://m.mingpao.com/pns/經濟/art ... 91858/維珍航空美資產申請破產保護

香港放寬慢吞吞,人地真係唔得閒等你慢慢磨,走下又一間走下又一間

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2022-10-5 19:21 發表
香港放寬慢吞吞,人地真係唔得閒等你慢慢磨,走下又一間走下又一間
吱牙膏吱到火都黎埋.

引用:
原帖由 禁言又點 於 2022-10-5 18:54 發表

又話香港仲係好有優勢既? 咁多企業走咗但唔肯返嚟嘅?

引用:
原帖由 st105 於 2022-10-5 19:04 發表
最壞的時間都過咗。而家先嚟關
#2提到呢間好似唔過得俄羅斯上空
或者呢個先係主因
反正要關,用埋剩餘價值,玩個一沉百踩,對港府管治造成心理壓力都好架

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2022-10-5 19:21 發表
新政府效率仲慢過上一屆,好似訓緊覺咁
ching被西方心理戰玩到喇

寵茂仲話放寬要一步一步嚟,等得你嚟香港經濟都冧當

其實有冇專家提過下意見比特首?再咁封落去香落經濟真係會死得

引用:
原帖由 onnam 於 2022-10-5 19:29 發表

又話香港仲係好有優勢既? 咁多企業走咗但唔肯返嚟嘅?
黃甴話要攬炒香港,呢家咪滿足到佢地囉

引用:
原帖由 禁言又點 於 2022-10-5 19:33 發表

黃甴話要攬炒香港,呢家咪滿足到佢地囉
咁你滿足唔滿足?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]