• 瀏覽: 28,564
  • 回覆: 185
+6
美國政府報告指出,自2015年至2021年間,美國政府向包括香港的中國大學及機構,撥款2890萬美元用於科學研究。要求審閱的共和黨議員表示必須停止,

共和黨叫停的,民主黨應該不會叫停吧。

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/即時國際/822186/美國政府過去6年向中國大學資助近3000億-共和黨-必須阻止

標題話3000億, 內文就話3000萬. 差一萬倍

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-10-5 16:41 發表
美國政府報告指出,自2015年至2021年間,美國政府向包括香港的中國大學及機構,撥款2890萬美元用於科學研究。要求審閱的共和黨議員表示必須停止,

標題3000億點樣計出嚟,網媒13歲做記者,HK01就13歲當編輯嗎?🤭

美國政府過去6年向中國大學資助近3000億???

自2015年至2021年間,美國政府向包括香港的中國大學及機構,撥款2890萬美元用於科學研究。???

你老美培養咁多漢奸出來

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2022-10-5 16:47 發表

標題3000億點樣計出嚟,網媒13歲做記者,HK01就13歲當編輯嗎?🤭
冚佢個家鏟, 美國去阿富汗打仗20年先用左兩萬億, 用個屎忽諗下都唔會錯得咁離譜

01記者作文水準好差
標題浮誇誤導

億好, 萬好, 總之美國話一立國安法就停晒“學術”研究啦

資助大學3000億講得咁好聽, 黑金就黑金啦, 如果唔係方同學同埋果d教獸邊有咁落力反港, 老尾快d阻止唔好得過講字

最好停啦更加冇中國學生去

引用:
原帖由 朋友號04 於 2022-10-5 16:46 發表
標題話3000億, 內文就話3000萬. 差10倍
係差10000倍,唔係10倍

美國資助果啲係咪暴大?資助埋武器同走佬費,梗係咁多錢啦!

小家種

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-10-5 16:41 發表

2890萬美元,四捨五入就變咗3000億美元?
個記者既數學係咪由體育老師教架?

引用:
原帖由 百川歸海 於 2022-10-5 16:49 發表
你老美培養咁多漢奸出來
你地直情去美狗割讀書又係乜

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]