• 瀏覽: 24,780
  • 回覆: 177
引用:
原帖由 _👻_ 於 2022-10-5 16:44 發表
呢間野D面包太難食 隨住就競爭加劇就玩完
E+好多茶餐廳都有麫包買!競爭大左有可能!

引用:
原帖由 s336990 於 2022-10-5 23:31 發表

A1啲包貴過凱施喎
A1如果要食飽,三個包走唔甩,即坐底50(例如海鹽乜乜包)
凱施要食飽,兩份三文治/熱狗包,都係34-40嘅價位

二十幾年前喺灣仔仲有老式餅店生存到
十蚊三個沙律腸仔包
嗰時我lunch就食包+水/咖啡
(依家美心家庭裝芝士糙米包都19蚊,幾年前仲係15架)

老式餅店早就無咗
但地鐵站附近仲有間小食店,十蚊腸粉大大盒,炒麵印像中都係大盒,但最近每次去買都入夜已賣曬
你搞錯重點 如果貴價包,唔係舊式5,6回有師傅整包出黎,買5,6蚊既話 好多人寧去A1 唔會去凱到買。

引用:
原帖由 paulchen 於 2022-10-5 19:01 發表

我知佢牛頭角有廠
但只限造方包蛋糕
蛋撻個裝麵包舖頭焗
請個賣包大媽人工平
定係整餅師父人工貴
反正都送貨點解唔統一造
仲要租個大d舖位放爐具
做就一定有得做!
茶餐廳好多有包買都賺錢嘅!
唔係茶餐廳唔會買埋麫包!
拖欠未必關經營事!

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2022-10-6 00:38 發表
有自置商鋪
高位買落就大鑊

凱施D 舖比其他面包舖大, 租金去左唔少.

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-10-5 15:37 發表
大量店鋪汁粒

動太清0害人不錢
點解要幢幢清零?因為美國引入 生化 covid 。你唔知?定無知?

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-10-5 15:47 發表

尾森
非。是 那渣哥 和 屎布泰

黃店喎,手足都唔撐?

引用:
原帖由 mycarrera 於 2022-10-5 15:05 發表
擁數十間分店及約800名員工的凱施餅店(Hoixe Cake Shop),疑出現拖糧情況,酒店及餐飲業員協會今日(5日)

又一間麵包舖出現問題

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20221005/bkn-20221005144128928-1005_00822_001.html
D大型面包店D面包賣到咁貴就要摺,D細既面包鋪就頂得住,咩玩法呀

準備執笠?!

引用:
原帖由 kid_a 於 2022-10-5 17:07 發表

係..歐美客邊有錢買野丫...個個都係窮L...
依家仲同緊要同俄佬打扙, 比美國佬夾高油價...

有腦既就應該先通大陸啦...
內地又有遊客, 又有景點...先通左幾年都夠養起香港D 經濟先啦..
問左阿爺未?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]