• 瀏覽: 13,651
  • 回覆: 112
+9
港府抗疫3年,中港通關遙遙無期,澳門卻搶得「頭啖湯」可與廣東通關,10‧1長假短短3日已有逾9萬旅客人次訪澳,對比訪港旅...

香港仲係食老本只有死路一條,回望二十年,大陸,澳門都在進步中,相反香港有乜野改變過,反而差嘅一面,近三年逐一揭出,市民嘅自私,政府嘅領導,厘D吾改變,憑乜可以進步!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20221005/mobile/bkn-20221005033033650-1005_00822_001.html

「澳門客似雲來 香江盛事不再」?? 懶係好押韻咁, 計我話應該係「西方不斷制裁 東方配合唱衰」

唔洗dont慌講都知啦, 香港無咗國內遊客等於斷咗一大半油水

一日最衰咪東方日報,學埋毒果日日唱衰香港,嫌香港未衰夠,正一一妖死一妖嗚,妖邪殺之不盡。

新加坡現埸35萬人睇F1,到處爆棚到深夜 香江蝕水

畜生醫生專家仲日日喺度死攬疫苗通行證。,香港唔廢除疫苗通行證點鳩樣都冇運行!!!!香港要躺平就唔該躺到直!否則吸唔到國際客源。外國好多人都冇打三針,甚至冇打過針!

咪成日喺度眼紅澳門喇,香港人要自己躺平,咁鍾意比鬼佬肏,就唔好成日話要人哋網開一面通關。
香港人自己畀德特裏克堡嘅美軍肏,就想大陸同胞一齊畀德特裏克堡嘅美軍肏。
今鋪係時候要香港嗰班商界巨嬰要夢醒。
你哋商界巨嬰咁鍾意比鬼佬肏,見大陸同胞就西口西面,就畀你哋試下。
「純通外不通內!」
試完一兩年,商界巨嬰知道個慘字點寫嘅時候,就係啟動民心回歸嘅時候。
而家啱啱開外關個個去旅行就梗係爽架,但係酒店同埋餐飲就率先死了,死亡效應之後會輻射開去!

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 ABBA9999 於 2022-10-5 11:57 發表
港府抗疫3年,中港通關遙遙無期,澳門卻搶得「頭啖湯」可與廣東通關,10‧1長假短短3日已有逾9萬旅客人次訪澳,對比訪港旅...

香港仲係食老本只有死路一條,回 ...
忠廢只會掛住分餅仔...擦鞋, 無乜前瞻性...  

香港自從完善左之後

市長話已經由治及興

已經唔會再有反對既聲音

其他野唔重要啦

最緊要好似大陸咁和諧社會

提示: 違規內容已被屏蔽
上新聞其實弱智, 就算香港同大陸封左關, 但香港同大陸貿易額點都高過澳門呀, 重有大家唔好唔記得澳門元要死死氣同港元掛勾呀, 澳門貨幣穩定要靠香港呀.......

魚與熊掌 不可兼得,
而家係必需選邊站嘅時刻,
加上中俄vs外國嘅形勢已成定局,
既然香港選擇同外國通關,
促請各方接受現實
不要橫生枝節,
以免亂港份子有機可成

721爛屍黑暴之後
香港人對香港治安已經失曬信心
更加莫講話遊客
點會黎呀

呢d公佢贏, 字都係佢贏嘅報導, 可以不 理

引用:
原帖由 Alcohol618 於 2022-10-5 12:13 發表
香港自從完善左之後

市長話已經由治及興

已經唔會再有反對既聲音

其他野唔重要啦

最緊要好似大陸咁和諧社會
成日見議員鬧政府喎,邊度無反對聲音

講到政府天下無敵咁,你咁樣向政權獻媚唔啱囉 

東方班狗成班八婆咁日嘈夜嘈
講野又無point 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]