• 瀏覽: 66,242
  • 回覆: 392
  • 追帖: 1
+6
引用:
原帖由 清風水靜 於 2022-10-5 01:11 發表

先不說他們的全球宣傳戰..........只說烏克蘭的宣傳片........已經很有電影感....!!
無論是音樂........拍攝及燈光........都非常有感染力.......!!
比人一種錯覺..........貌似烏克蘭在侵略俄羅斯.........並且感覺已經打到莫斯科一樣似的...!!
電影還電影,現實冇得攪

引用:
原帖由 stocky1010 於 2022-10-5 01:23 發表

核戰將會是對人類極大威脅,全球無可避免捲入核戰旋渦,核戰禍延幾百到幾千年,分分鐘人類在地球上歷史到此為止,嗯  !  自求多福。英女皇走得快,唔洗面對核戰
如真的爆發核戰
肯定世界末日

引用:
原帖由 清風水靜 於 2022-10-5 00:16 發表

你這說法........在古巴危機時美國用過.........!!
不過今次是否可以壓制到俄羅斯就難說......!!

俄羅斯夠膽用核武.........美國有一半機會停手......!!
因為美國不想失去世界領袖地位........如果同俄羅斯打核戰......美國無好處...!!
現在問題是俄羅斯是否走古巴危機這條線.......縮回來.....!!
肥仔金仲喺呢個咁緊張既時候試左一炮射向日本外海,擺到明話我都有料嚟架咪睇小我呀😰

引用:
原帖由 _👻_ 於 2022-10-5 01:58 發表

係囉 好撚怕 之後俄羅斯每完幾個城市就公投 再威脅用核武就可以稱霸全世界
甘又係ar ,當年80年代英國佬如果係香港搞個公投,而家香港100%係英國既啦。
但現今世界呢樣野只有俄佬先做。

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-10-4 23:35 發表
俄羅斯總統普京(Vladimir Putin)日前宣告,不惜使用核武捍衛領土,令西方國家繃緊神經;近日外媒加碼披露,俄羅斯首艘可以搭載核魚雷的別爾哥羅

...
典部署?

中國還有哪些秘密武器沒有公開?要比公開的裝備至少領先10年

https://auto.ifeng.com

像當年暗殺本拉登墜毀的那一架隱形黑鷹直升機,這麼多年過去了還是沒漏出來一點消息,可見美國人的保密確實有一手。而俄羅斯就截然相反了,一有什麼新東西就滿世界嚷嚷,恨不得讓全世界都知道,嚷嚷的時候還有吹噓一番自己這個新武器多麼多麼厲害領先世界多少年,這麼做的目的一方面是為了威懾西方,另一方面自然是做推銷,讓印度、阿爾及利亞這些傳統俄制武器大客戶趕緊掏錢買買買。

而中國的態度則跟俄羅斯完全相反,出於對西方情報機構的忌憚,中國在武器的保密問題上是非常保守的,很多新式武器如果不是公開亮相,大家可能壓根就沒想到我國還有這種裝備,或者是沒想到這種裝備這麼快就已經服役了。最典型的代表就是2019年國慶大閱兵上公開亮相的那幾樣新裝備,其中東風-17高超音速導彈和攻擊-11隱形攻擊無人機大家之前就知道我國在研製這種武器,但是沒想到這麼快就服役了, 而東風-100導彈大部分人之前都不知道我國還有這麼個導彈,可見我國的保密能力也確實是了不起。同時大家應該也想到了,按照我國的保密習慣,既然能夠把一款新武器拿出來公開亮相,那就說明肯定有更先進、更強大的還在藏著掖著,這也符合我軍“裝備一代、研製一代、預研一代”的裝備發展思路。

普京唔怕死 做得出 但佢身邊年青有為嘅人未必會俾佢咁做,到其時,哈哈

引用:
原帖由 freetongg 於 2022-10-5 02:19 發表

肥仔金仲喺呢個咁緊張既時候試左一炮射向日本外海,擺到明話我都有料嚟架咪睇小我呀😰
肥仔話:你地班大哥搞還搞唔好搞埋我,我都有d 料到架。

引用:
原帖由 lctj9 於 2022-10-5 00:16 發表
有事慢慢傾, 唔好出大絕呀
愈聽愈驚,瞓醒快d去飲茶食飽飽先,幾時俾佢地射導彈炸瓜都唔知😅

引用:
原帖由 清風水靜 於 2022-10-5 01:30 發表

你要明白什麼是核戰爭.............唔係借錢咁簡單........!!

美國百分之百害怕........並且怕得要死.........才會大大聲叫俄羅斯千萬別用核武...!!
說白了真的很害怕........美國是什麼國家........世界最強大及最富裕國家.......!!
真同俄羅斯打核戰之後..........美國還是全球霸主.......不被炸死已經要還神.... ...
我要明白?美國有細路喺屋企車房造咗個核反應堆被捕及好似受輻死埋:教細路乜核?

論分析方法就各家有別……美國怕核?怕無富貴享就信﹙廣島長崎外邊個屙尿?原子咋!﹚。中俄掘起係可信美國或多或少會捆綁對待的情形:俄爆得核係乜嘢展開?北約為乜架空歐盟出現?夠票美國必核戰。

有棍唔怕刀的人大把:你撚返「「核」戰爭」吧。

先打得果7個月又核彈,又大動員,人地美國佬打阿富汗玩左20年使左9000億,on99 返返美國都未出大絕啦。

俄羅斯走古巴舊路,今日古巴是什麼情況就知

老尾果座聞屎女神像,應該會係第一個目標中彈😁

引用:
原帖由 imad 於 2022-10-5 01:18 發表
英國曱甴逃回香港,大鑊
曱甴契弟走得麽呀,核彈炸陰蒂國仲唔嚇到賴尿咩!😁

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-10-4 23:35 發表
俄羅斯總統普京(Vladimir Putin)日前宣告,不惜使用核武捍衛領土,令西方國家繃緊神經;近日外媒加碼披露,俄羅斯首艘可以搭載核魚雷的別爾哥羅

...
正常不過,換我都會,係好多人都會!

Do it

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]