• 瀏覽: 52,446
  • 回覆: 275
+2
對黃畜 勿認真 當狗能

引用:
原帖由 Freemantho 於 2022-10-4 15:09 發表
一開始就速戰速決, 總好過比咁多外國軍師入去指揮, 而家難搞了.
事實佢咪想出戰速決
但佢的技術追不多
根本飛機喺俄國起飛
目標係安東諾夫機場,佔領後做橋頭堡快速佔領基輔
但一起飛北約已經知
立即通知烏克蘭砲兵同炮兵布防
俄國最精英部隊死了大半以上

引用:
原帖由 garfield_ip 於 2022-10-4 16:20 發表

先攪清歐盟 同 北約分別。私機是想入北約
起初老烏只想加入歐盟進行貿易, 之後看到老俄侵略格魯吉亞, 之後又被老俄入侵強搶克里米亞, 老烏想加強保護才想加入北約, 即是老烏想入北約是老俄迫出來的。

囗水啦,以為用口水可以浸死人,冇腦!

引用:
原帖由 js2939 於 2022-10-4 16:21 發表
睇下歐洲通脹高撚到,仲未知邊個贏邊個輸
我只希望好人贏, 壞人輸, 與名稱無關, 但唔L知典解有人希望好人輸壞人贏。

俄羅斯只係戰鬥民族,同現在中國領導人比,經濟同政治手腕始終有距離

俄羅斯一開始應該就應該炸民用公路火車軌,當然唔夠狠啦。

引用:
原帖由 newbornbabe 於 2022-10-4 16:48 發表

他。不懂。。。
你地有睇晒趙博關於俄烏問題嗎?無睇肯定無我咁清楚理解一切。

引用:
原帖由 NIK9527 於 2022-10-4 14:08 發表
9月30日,美國前國務卿基辛格(Henry Kissinger)接受了智庫外國關係委員會(Council on Foreign Relations)的線上訪問,並稱「俄羅斯已在某種程

事實咪係 4 個省歸入去俄羅斯囉

咁樣叫做輸咗喎,大家笑下咪好囉。

俄國人口炒埋亞洲區一碟,都係得果億零,鍊到盡都祗係可動員二百零萬人,烏雞幅員咁廣大,一入到內陸,後勤補給都難,仲要用前蘇聯d老爺坦克,對歐美嘅無人機,打條毛咩

引用:
原帖由 NIK9527 於 2022-10-4 17:24 發表

起初老烏只想加入歐盟進行貿易, 之後看到老俄侵略格魯吉亞, 之後又被老俄入侵強搶克里米亞, 老烏想加強保護才想加入北約, 即是老烏想入北約是老俄迫出來的。
你顛倒是非黑白, 係美國指示 烏克蘭,屠殺烏東地區親俄平民, 迫俄羅斯打仗

引用:
原帖由 js2939 於 2022-10-4 16:55 發表
驚既喺美國,真係打核彈,老美夠膽打俄仔? 佢老共都唔敢打,收皮啦
俄佬又夠膽打咩?
今次戰爭,普驚真係7到無人有,原本紙老虎仲可以呃下毛毛,稱佢係戰爭民族。點知所謂戰爭民族,原來得個樣。

原來打仗是用口判斷輸贏的,咁烏軍好快滅俄了。

引用:
原帖由 NIK9527 於 2022-10-4 17:28 發表

我只希望好人贏, 壞人輸, 與名稱無關, 但唔L知典解有人希望好人輸壞人贏。
因為佢哋自己都係壞人囉。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]