• 瀏覽: 29,981
  • 回覆: 164
+14
引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2022-10-4 12:35 發表
《華爾街日報》報道,中國能源公司正將進口的美國液化天然氣轉售到歐洲、日本和韓國,每批貨的利潤達數億美元。報道指,隨着經濟放緩、因疫情實施封

自由市場,而家又唔係搶,就算三哥買俄油轉賣歐洲,都係好合理的事。你美元貴,你哋都識沽其他貨幣去買美元套息啦中間有差價,就會出現套戥,完全係合情合理

空手套白狼咁正

好似賺得最多的是老美喎

引用:
原帖由 DARKSILVER 於 2022-10-4 13:33 發表

中國經濟咁差, 有得幫補下都好啦!

唔好咁憎人富貴. 嚴人貧, 好唔好
中國經濟差,英國經濟一定好好 🤭🤭🤭

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2022-10-4 12:35 發表
《華爾街日報》報道,中國能源公司正將進口的美國液化天然氣轉售到歐洲、日本和韓國,每批貨的利潤達數億美元。報道指,隨着經濟放緩、因疫情實施封

點解歐豬會買中國天然氣?

佢地唔怕比中國既氣態芯片控制人腦同監察國家咩?

政治行先,民生企兩邊!
紅了政棍,苦了人民!

引用:
原帖由 Island-Man 於 2022-10-4 13:18 發表
幾億美元只是好少錢
人地講一轉賺幾億美元,一個月賺幾百億美元。

確實數目係“百億美元”,不是數億美元
好幾個月嘅新聞有報導過。

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-10-4 12:58 發表
唔用俄羅斯平價天然氣,去買貴價液化天然氣,歐豬真係 on L  9
中國用平價天然氣,貴價液化天然氣,就賣比歐豬

發L死

引用:
原帖由 wayfarer 於 2022-10-4 14:36 發表
但對於有四成人一個月先一千蚊多尐收入嘅窮西國就好多好多錢囉
原來台灣全民介工作,三歲小孩就能賺10000美金?

佩服佩服,請問做咩工作穩到甘多?

引用:
原帖由 k514 於 2022-10-4 16:24 發表

中國用平價天然氣,貴價液化天然氣,就賣比歐豬
轉下手, d 錢真易賺

中國互惠互利

引用:
原帖由 nikonlee 於 2022-10-4 16:37 發表

原來台灣全民介工作,三歲小孩就能賺10000美金?

佩服佩服,請問做咩工作穩到甘多?
全民介工作 ? 穩 ( ) 到甘 ( ) 多 ?

師兄中國語文同閱讀理解乃由閪人傳授?

引用:
原帖由 wayfarer 於 2022-10-4 16:42 發表

全民介工作 ? 穩 ( 揾 ) 到甘 ( 咁 ) 多 ?

師兄中國語文同閱讀理解乃由閪人傳授?
唔想回答就算,何必跳開

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]