• 瀏覽: 38,720
  • 回覆: 293
吾好再拖政府後腿喇.

引用:
原帖由 wingaman 於 2022-10-4 12:06 發表
作為立法會議員,而家問題好明顯,你除左反對作廢針紙之外仲有無其他解決方法先?咪又學埋啲反對派淨係識反對毫無作為喎
拉人仲大動作
反正豁免證明書有限期
最快方法是違法醫生所發證明書作廢

死為了安心出行
又不離開香港
要付出代價

開槍殺人,法庭未判有罪,都係合理懷疑,係唔係容許疑凶繼續周圍去?

垃圾人渣

引用:
原帖由 supremeabc 於 2022-10-4 12:24 發表
呢個議員簡直白痴低能唔適合做議員 ! 政府的合理懷疑根本係常識問題 ! 點可能有醫生對每個診症需要免針紙病人的診斷時間可以咁快 ?!
明顯就係亂開免針紙啦仲需要什麼証據 ?!  等於有人同你講佢跑得快過汽車你會唔會叫佢表演吓先信佢 ?! 睇佢表演都浪費時間啦 !

一直關注本港防疫措施和政策的選委界立法會議員江玉歡,今日(4日)再在社交網站撰文,質疑政府 ...
而家警察治港,除左谷針捉政治犯垃醫生乜都唔識做

引用:
原帖由 x747x 於 2022-10-4 12:08 發表

依佢思維,入境人士要隔離就係政府強行軟禁,限制人生自由,犯咗法添啦。
犯法成兩年
有緊急法和599F
檢疫措施要咁做
不遵守防疫可以拒絕入境

引用:
原帖由 supremeabc 於 2022-10-4 12:24 發表
呢個議員簡直白痴低能唔適合做議員 ! 政府的合理懷疑根本係常識問題 ! 點可能有醫生對每個診症需要免針紙病人的診斷時間可以咁快 ?!
明顯就係亂開免針紙啦仲需要什麼証據 ?!  等於有人同你講佢跑得快過汽車你會唔會叫佢表演吓先信佢 ?! 睇佢表演都浪費時間啦 !

一直關注本港防疫措施和政策的選委界立法會議員江玉歡,今日(4日)再在社交網站撰文,質疑政府 ...
好簡單唧, 提供上訴機制,

所有上訴由政府醫生覆診, 覆診前, 需提供有關合理病歷.

所有不合理上訴需支付所有行致費用, 並即時判監.

完!

取消安心出行都好
健康碼實名制上場
由政府發紅黃綠碼
打夠100針1000日核酸才比綠碼
旅客3針政府又比綠碼

如假銀紙一樣,唔充公,唔通重俾佢周圍流通用呀!

醫生對唔住自己既操守, 仲使咩同佢客氣.
真係有醫學原因, 睇另一個醫生咪得. 出番多張. 最多claim 番政府錢. 

又例如, 食物安全/產地/成分證書懷疑做假. 海關一樣直接扣住. 直到查清. 用佢logic, 唔通查緊既時間, 放出黎俾人賣先? 

黑醫黑食黑
甘多黑醫紙就真係有效?😅

法治是香港的基石,亦是一國兩制的重要一環,反問「如今是誰壞了法治」。

阿江議員,你先去問下攞免針紙呢班人先,到底係咪真有病,無病就即係欺騙政府在先,「是誰先壞了法治」

你咁講即係認定攞(假免針紙)係合情合法合理

引用:
原帖由 powerantivirus 於 4/10/2022 13:24 發表

犯法成兩年
有緊急法和599F
檢疫措施要咁做
不遵守防疫可以拒絕入境
我意思係以呢個垃圾議員思維,政府做乜都係犯法。

但黑醫亂出醫生紙,就跟泛民一樣,只識話未判有罪就唔應該對應,智障一名!

引用:
原帖由 jack2015 於 4/10/2022 13:42 發表
法治是香港的基石,亦是一國兩制的重要一環,反問「如今是誰壞了法治」。

阿江議員,你先去問下攞免針紙呢班人先,到底係咪真有病,無病就即係欺騙政府在先,「是誰先壞了法治」
你咁講即係認定攞(假免針紙)係合情合法合理
佢係無視犯法嘅人,只會追住政府嚟咬。

佢已完全無視「違法亂出免針紙」呢件事係有錯兼違法在先。

引用:

虛假文書都有權繼續用?

引用:

抵撚死

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]